PILDID JA VIDEO ⟩ Kevadvaheajal olevad USA üliõpilased vilistasid koroonale ja tekitasid Floridas kaose

Inna-Katrin Hein
Copy

Ameerika Ühendriikide ülikoolid on koroonapandeemia tõttu ametlikult kevadvaheaja tühistanud, kuid see ei takista üliõpilastel kevadvaheaega pidamast ja pidutsemast.

Floridas on tuhandeid üliõpilasi, kellele meeldib eriti Miami Beach. Politsei võttis möödunud nädalalõpul seal kinni 100 inimest, neist osadelt leiti ebaseaduslikke relvi ja narkootikume. Kaks politseinikku said üliõpilaste rünnakus vigastada, teatab cnn.com.

Miami Beachi politsei pidi sadade üliõpilaste laialiajamiseks kasutama pisargaasi, kuna noored olid agressiivsed ja taltsutamatud.

Politseinike sõnul said nad üliõpilased laiali aetud, kuid mõned tunnid hiljem oli uus pidu käimas. Esimesel peol võeti kinni 70 inimest, teisel peol 30 inimest.

Miami Beachi võimuesindaja Raul Aguila andis märtsi alguses hoiatuse, et üliõpilased ei ole sinna pidusid pidama oodatud. Sellest hoolimata hakkas üliõpilasi kogunema ja möödunud nädalalõpuks oli neid juba väga palju.

USA üliõpilastel on kevadvaheaeg, mida nad tähistavad Floridas puhkuse ja pidudega
USA üliõpilastel on kevadvaheaeg, mida nad tähistavad Floridas puhkuse ja pidudega Foto: Carl Seibert/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Miami Beachi pressiesindaja Veronica Payssé sõnas, et üliõpilased on igal aastal kevadsemetri lõpul pidutsenud ning sellega on kaasnenud alkoholi tarbimine ja vägivald. Koroonapandeemia muutis nii eelmisel kui sel aastal politseile üliõpilaste taltsutamise raskemaks ja ohtlikumaks.

Floridas ei luba seadused ilma kaitsemaskita inimesi trahvida ega muul viisil karistada. Ainsaks võimalukseks on koroonaviiruse levimist takistada maskita inimestele maskide jagamisega ja hoiatussiltidega, et hoitaks ligi kahemeetrist vahemaad. 

Miami Beachi linnapea Dan Gelber sõnas, et praeguses pandeemias on probleemiks liiga paljude inimeste kogunemine ning noored ei hoia distantsi ja lõbutsevad nii, et see on kahjulike neile endale ja teistele.

USA üliõpilastel on kevadvaheaeg, mida nad tähistavad Floridas puhkuse ja pidudega
USA üliõpilastel on kevadvaheaeg, mida nad tähistavad Floridas puhkuse ja pidudega Foto: Mike Stocker / South Florida Sun/ZUMAPRESS.com/Scanpix

USAs Floridas oli kõige enam koroonadiagnoosiga inimesi jaanuaris, nüüd on vähem, kuid ikkagi on ööpäevas nakatunuid paartuhat.

Ameerika Ühendriikides on koroonaviiruse diagnoos 29,5 miljonil inimesel, paranenute kohta andmed puuduvad ja viirushaiguse Covid-19 tagajärjel on surnud üle 534 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles