Ljudmila Putina: lubage lastel koolist poppi visata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljudmila Putina
Ljudmila Putina Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa peaministri abikaasa Ljudmila Putina on mures vene koolilaste tervise pärast ja soovitas vanematel lubada oma lastel mõnikord koolist poppi visata.

Putina sõnul ei peaks liiga väsinud last kooli minema sundima, vahendab STT vene ajalehte Zdorovje Školnika.

«Kui laps on suure õppimiskoormuse tõttu liiga väsinud või depressioonis, siis lubage tal koju jääda. Las laps magab end välja ja tehke hiljem koos tegemata jäänud kodused õppetööd ära,» arvas Putina.

Venemaal on tavaline, et kool on kuuel päeval nädalas. Mõnes koolis on kehtestatud ka viiepäevane õppenädal, kuid siis on koolipäevad tavapärasest pikemad.

Ljudmila Putina sõnul peaks laps õppimist nautima, mitte ei peaks ainult häid hindeid taga ajama.

«Kui inimene peab kogu aeg elama võimete piiril, võib tekkida depressioon ning ei ole jõudu elu nautimiseks,» leidis peaministri proua.

Putina arvates peaks vanemad oma lapsi rohkem ära kuulama.

«Kõige tähtsam on oma lapsi kuulata ja neid tõsiselt võtta. Isad ja emad peaksid lubama oma lastel elada elu, mis sobib neile nii vaimselt, hingeliselt kui ka füüsiliselt. Lubage lastel teha ise valikuid ja langetada otsuseid ning toetage neid täiskasvanuikka jõudmise raskel teel,» selgitas Putina oma seisukohti.

Ljudmila Putinal on seljataga pikaajaline kogemus keeleõpetajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles