GALERII JA VIDEO ⟩ Haabersti tunneli müstiline valgusetendus käib külastajal kannul!

Elu24
Copy

Haabersti jalakäijatunnelis käija saab nüüd ise justkui valguskunstnik olla, sest valgusetendus kohandub tema liikumisega reaalajas. Elu24 fotoreporter Konstantin Sednev käis kohal ja filmis imelise vaatemängu üles. Pilk peale!

Äsjavalminud valguslahendus Suurhalli ja Loomaaia tunnelites kopeerib inimeste liikumist käiguteel ning muudab värvust vastavalt liikumise kiirusele. Meeleoluka ja kirju valgusetenduse kujundajaks oli OÜ Arhitekt Must, kelle lahendus jäi silma linnavalitsuse konkursil.

«Rocca al Mare viaduktile sai juba eelmisel aastal dünaamiline valgustuslahendus paigaldatud,» meenutas abilinnapea Kalle Klandorf. «Nüüd on rõõm teada anda, et valmis on saanud ka erilahendustega valgustus Loomaaia ja Suurhalli tunnelites.»

«Kujundvalgustus kopeerib inimeste liikumist tunnelis ning muudab värvust vastavalt liikumise kiirusele, mis omakorda loob tunnelite sees hulgaliselt erinevaid valguslahendusi,» kirjeldas Oleg Siljanov Haabersti linnaosavalitsusest.

Peen valguslahendus on ka kurjade kavatsustega inimeste eest kaitstud. «Vandaalitsemiste vältimiseks ning turvalisuse suurendamiseks on tunnelitesse paigaldatud ka turvakaamerad, mille kaudu edastatakse pilt Politsei- ja Piirivalveameti valvekeskusesse,» lisas Siljanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles