Instagram toob Eesti kasutajateni kaks olulist uuendust

Elu24
Copy
Instagram.
Instagram. Foto: Shutterstock

Alates sellest nädalast on eestlastel võimalik kasutada sotsiaalmeedias kahte uut funktsiooni: Music (muusika - toim.), mida saab kasutada nii Instagramis kui ka Facebookis ning Instagram Reels – uus viis, kuidas Instagramis luua ning avastada meelelahutuslikke lühivideoid.

Koostöös sisuloojate ja muusikaliste partneritega kogu maailmast, on Facebook ja Instagram loonud uue viisi, kuidas inimesed võiksid ühenduses olla ning oma tundeid jagada. Facebooki rakenduste perekonna kõige noorem funktsioon Reels on võimalus, kuidas seda teha läbi video ja muusika.

Mis on Instagram Reels?

Reels pakub võimalust luua ning avastada meelelahutuslikke lühivideoid. Selle funktsiooni abil on võimalik luua kuni 30-sekundilisi mitmetest klippidest koosnevaid videoid, millele saab lisada erinevaid helilisi ja visuaalseid efekte. Videoid saab jagada oma Instagrami seinale, avalikelt kontodelt postitatud lühivideod on kättesaadavad kogu Instagrami kogukonnale läbi uue Reelsi videotele pühendatud vahelehe.

Instagram Reels.
Instagram Reels. Foto: Pressimaterjal

Kuidas Reelsi filmida?

Kui mujal maailmas on see funktsionaalsus juba mõnda aega toiminud, on tänasest võimalik Reelsi kasutada ka kõigil Eesti inimestel. Video saab salvestada otse Reelsi funktsioonis või kasutada selleks juba varem salvestatud klippe oma telefonist. Programmist leiab mitmeid huvitavaid tööriistu, kuidas oma videoid lõbusaks ja loominguliseks muuta. Mõned näited:

  • Heli: Otsi erinevaid lugusid Instagrami muusikapangast või salvesta päris oma originaalheliga Reels. Kui jagad Reelsi originaalheliga, on see heli vaid sinu kasutuses, kui sinu konto on aga avalik, saavad sinu helifaili oma Reelside loomiseks kasutada ka teised, valides sinu Reelsilt valiku «Kasuta heli» ehk «Use Audio».
  • AR Effects: Instagram ja sisuloojad kõikjalt maailmast on loonud mitmeid eriefekte, et saaksid neid oma Reelside salvestamiseks kasutada.
  • Taimer: Klippide salvestamiseks saad kasutada ka taimerit.
  • Joondus: Joonda elemendid eelmisest klipist, et need sujuvalt järgmisesse klippi üle tuua.
  • Kiirus: Soovi korral saad oma heli või videot kiirendada või aeglustada. Nii saad salvestada aegluubis videoid või panna hoopiski oma video muusika rütmiga hästi kokku kõlama.
  • Touch-Up filter: Touch-up filter teeb sisu sujuvamaks.

Muusika Facebookis ja Instagramis

Lisaks uuele Reels funktsioonile, kus saab meeleolu loomiseks videotele lisada muusikat, saab nüüdsest muusikat lisada ka oma Facebook või Instagram Story fotodele ja videotele.

Koos muusika lisamisega käib kaasas ka «Lyrics Sticker», mis näitab ekraanil laulusõnu ning «Music Question Sticker», mis võimaldab küsimusele vastata sobiva lauluga. Lugusid saab lisada Facebooki oma huvide või hobide alla ning oma lemmikloo saab panna ka oma profiilile. Kui keegi külastab sinu profiili, hakkab see mängima. Laulu peale klikkides viib see artisti leheküljeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles