14-aastane poiss kogub ebatavalisel kombel raha, et vaenulike vanemate juurest ära kolida

Getter Adeele Tamm
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

14-aastane eestlane müüb sotsiaalmeedia vahendusel oma riideid selleks, et koguda raha kodunt välja kolimiseks. Poiss soovib elukohta vahetada halva peresuhte tõttu.

Poiss rääkis Elu24-le, et tal on diagnoositud depressioon ja tema sõnul ei tee vaenumeelses perekonnas elamine seda kuidagi paremaks. Mõte kodunt välja kolida tekkis pärast seda, kui sõber teatas, et läheb teise linna gümnaasiumisse. Viimasel on krooniline haigus ja elab samuti perekonnas, kus suhted lähedastega on väga halvad. Nii otsustasidki nad koos iseseisvat elu alustada.

Poisi sõnul on kogu protsessi juures siiani kõige keerulisem olnud emalt nõusoleku saamine. «Kui väljakolimise plaan ei peaks õnnestuma, proovin ma leida kodu mõne enda sugulase juures. Ausalt soovitaksin proovida panna nii palju motivatsiooni ning tööd väljakolimisse, kuna see protseduur ei ole kõige lihtsam asi. Mul on teel veel mitmed suvetööd, korteriotsinguid ja uue põhikooli otsingud, kus mul oleks võimalik lõpetada üheksas klass.»

Poiss lisab, et seniajani pole ta sotsiaaltöötaja poole pidanud veel pöörduma. «Siiani on see idee mu mõlema vanema poolt vastuvõetav ning nad on nõus mind rahaliselt mingit moodi toetama.»

Vanemate rahalisele toele vaatamata müüb ta hetkel sotsiaalmeedias oma riideid, et kolimiseks raha koguda. Noormehe sõnul on kodus elamise suurimaks probleemiks see, et tema vanemad ei suuda aktsepteerida poisi teistsugust olemust. Kodus peab ta silmitsi seisma mõnitamisega ja sellega, et ema-isa ignoreerivad lapse soovi olla tema ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles