Kunagine miss Helsingi sattus põhjanaabrite suurde narkoskandaali

Getter Trumsi
, Reporter
Copy
Sofia Belórfi sai Soomes tuntuks 2010. aastal, kui ta võitis Miss Helsingi tiitli.
Sofia Belórfi sai Soomes tuntuks 2010. aastal, kui ta võitis Miss Helsingi tiitli. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Fitnessikaunitar ja kunagine miss Helsingi Sofia Belórf (30) tiriti enesele teadmata äsja uude skandaali. Nimelt ilmus vähemalt kahte tuntud Soome veebipoodi raamat, mis paljastas väidetavalt teavet Soome narkoskandaali kohta, millesse on mässitud ka Sofia.

Soome meediaväljaanne Ilta-Sanomat vahendab, et fitnessikaunitari Sofia Belórfi nime alt avaldati raamat, mida möödunud nädalal tuntud veebipoodides müüdi. Raamatu tutvustuses väideti, et sellest leiab kogu tõe põhjanaabrite suure narkoskandaali kohta.

Raamatu autoriks oli märgitud Sofia, kuid nüüd on selgunud, et fitnessikaunitaril ei olnud sellega mitte mingit pistmist. «Ma ei soovi, et minu nime selle raamatuga seostatakse,» kommenteeris Sofia lühidalt.

Rohkem kui 300-leheküljeline raamat kannab nime «Hesrburgerking» ja avaldati möödunud nädalal. Selle kaante vahele on teadaolevatele faktidele lisatud ka palju väljamõeldut. Raamat sisaldab ka väga isiklikke ja küllap väljamõeldud väiteid inimeste kohta, kes on Katiska narkoskandaaliga seotud. 

Raamatu tegelik autor pole teada, kuid selle päritolu on seostatud nii Hispaania kui ka Soomega. Raamatu avaldas verivärske Hispaaniasse registreeritud kirjastus, mille esimene avaldatud teos oligi «Hesburgerking». Kirjastus on registreeritud Helsingis elava mehe nimele, kes ei ole teadaolevalt Katiska narkoskandaaliga kuidagi seotud.

SOOME NARKOSKANDAAL

2019. aastal soomlasi raputanud skandaali kutsutakse kohalikus meedias Katiskaks (tõlkes kalalõks - toim) ning see on seotud narkootikumide smugeldamisega Hispaaniast Soome, vahendab is.fi. Asjasse on segatud 54 isikut, kuid narkoäri ninameesteks peetakse kohalikku ärimeest Niko Ranta-ahot ja endist jõugujuhti Janne Tranbergi.

Usutakse, et nii Soomest kui ka Hispaaniast pärit kahtlusalused teenisid ebaseadusliku tegevusega miljoneid eurosid. 

Fitnessikaunitar Sofia sattus narkoskandaali, kuna ta oli toona Nikoga kihlatud. 2019. aasta suvel Sofia ka arreteeriti. Ta pääses enne kohtuprotsessi küll vabadusse, kuid naisele esitati ametlikud süüdistused seoses rahapesu ja narkootikumidega.

Möödunud aasta veebruaris kommenteeris Sofia esimest korda narkoskandaali ja väitis, et ta on süütu. Soome meedia aga vahendas, et Sofia sissetulekud olid viimastel aastatel kahtlased, vahendab is.fi. Nimelt suurenes Sofia sissetulek aastatel 2012 kuni 2017 koguni 68 korda ning pärast narkoskandaali puhkemist on naise sissetulek vähenenud.

Ka Sofia sotsiaalmeedia põhjal on näha, et ta naudib juba aastaid luksuslikku elu ja veetis enne narkoskandaali aega nii Niko kui ka Jannega. Aastate jooksul reisis Sofia korduvalt välismaale, einestas uhketes restoranides ja kandis moekaid riideid. 

2018. aastal avaldas Sofia, et ta teenib hästi tänu tööle sotsiaalmeedias ja netikoolitustele. Lisaks on naisel erinevad fitnessiprogrammid, mida ta müüb 39 euro eest.

Süüdistuse järgi sai aga Sofia raha ja vara oma kihlatu Niko käest, kes oli need saanud tänu narkoärile, vahendab yle.fi. Prokuröri sõnul lendas Sofia 2019. aasta märtsis Soomest Hispaaniasse, vedades kohvris sularahas 8000–10 000 eurot. Prokuröri sõnul teadis Sofia, et raha oli seotud Niko ebaseadusliku tegevusega.

Peale selle oli Sofia saanud Nikolt kingituseks 13 000 eurot maksva Rolexi kella, teades, et see on ostetud musta rahaga. Prokurörid nõuavad Sofiale rahapesu- ja narkosüüdistuse eest katseaja määramist.

Sofia ei tunnistanud kohtus oma süüd ja väitis, et ei teadnud, et tema kohvris oli sularaha. Niko tunnistas end kõigis süüdistustes süüdi, kuid endine jõugujuht Janne väidab samuti, et on süütu.

Helsingi ringkonnakohus teavitab oma otsusest 8. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles