Pidu läks kalliks maksma: Belgia vutimees läheb koroonareeglite rikkumise eest vangi

Elu24
Copy
Belgia jalgpallur Tuur Dierckx (paremal) peab vutiplatsi asemel mõni aeg vanglas veetma.
Belgia jalgpallur Tuur Dierckx (paremal) peab vutiplatsi asemel mõni aeg vanglas veetma. Foto: Yorick Jansens/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Belgia tugevuselt teises jalgpalliliigas mängivale Tuur Dierckxile on määratud ühekuuline vanglakaristus. Mehe süü seisneb peo korraldamises koroonapandeemia ajal.

Belgia vutimees organiseeris peopanemise mullu 13. detsembril, Belgias kehtis sel perioodil lockdown, mil külla võis kutsuda väljaspoolt pereringi ainult ühe inimese. Dierckxi peol oli aga 15 inimest.

25-aastane jalgpallur peab ära tasuma ka 800-eurose trahvi, kõikidele pidulistele määrati koroonareeglite eiramise eest 400 kuni 600 euro suurune trahv. Külaliste hulgas oli veel neli profijalgpallurit.

Pidu kulges äärmiselt kärarikkalt, sest naabrid olid need, kes varahommikul kell 4.30 politsei kohale kutsusid. Politsei sõnul oli pidu täies hoos ning inimesed kallistasid ja suudlesid, nagu mingit pandeemiat ei oleks.

Dierckxi advokaadi Carl de Muncki sõnul on tegemist liiga range karistusega.

«See on karm karistus, kuid see järgib ette antud joont ning on tasakaalus teiste sarnaste juhtumiste eest määratud karistustega.»

Pärast juhtumit viidi Dierckx Antverpeni haiglasse, et mees mõistaks pandeemia tõsidust. Seal näidati talle näidati, mis toimub haigla Covidi osakonnas.

Jaanuari alguses külastas Westerlo jalgpalliklubi keskväljamees Tuur Dierckx (vasakul) Antverpeni haiglat. 
Jaanuari alguses külastas Westerlo jalgpalliklubi keskväljamees Tuur Dierckx (vasakul) Antverpeni haiglat. Foto: Jonas Roosens/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Westerlo klubis mängiv keskväljamees on Belgia tugevuselt teises sarjas tänavu mänginud 20 kohtumist, kolm eelmist hooaega kuulus vutimees Belgia kõrgeima liiga klubisse Waasland-Beveren.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles