Korvpalliga tegelenud instastaar Liza Lind ahistamisest: olen isiklikult selle olukorraga kokku puutunud

Elu24
Copy
Liza Lind.
Liza Lind. Foto: Instagram

Liza-Brigita Lind, kes kannab sotsiaalmeedias nime Liza Lind, võttis avalikuks tulnud ahistamisskandaalide valguses sõna. «Ma ei kirjuta järgnevat kergekäeliselt ega ka kerge südamega ja kuigi see pole teema, mida tavapäraselt kõnetaksin, siis olles isiklikult olukorraga kokku puutunud ja vaadates kõike, mis antud hetkel maailmas toimub, pean seda vajalikuks,» ütles kunagi korvpalli mänginud naine ühismeediasse tehtud postituses.

Lind usub, et probleem ei seisne niivõrd üksikisikus kui ühiskonnas. «Meie oleme ühiskonnana ainsad, kes midagi paremuse poole muuta saavad,» arvab Lind. 

«Me peame teadlikumad olema! Teadlikumad ühiskonna probleemidest, iseendast ja käitumisest, mida me ise rakendame. Me peame olema teadlikumad sellest, kuidas me oma lapsi kasvatame,» jätkas ta. 

«Kõik, keda täna näeme, kes on ühel või teisel viisil halvasti käitunud, on kunagi lapsed olnud. Lapsed, kes ei ole saanud õiget eeskuju oma vanematelt ega ka ehk laiemast ühiskonnast.»

«Lahendamata individuaalsed ja kollektiivsed traumad mõjutavad meie ning meid ümbritsevate inimeste tulevikku! Enamik meist mõjutab vaid enda lähedasi, kuid autoriteetsed indiviidid, nagu õpetajad ja treenerid, mängivad eriliselt tähtsat rolli, millega kaasneb ka äärmiselt suur vastutus,» usub Lind. 

Naine rõhutab, et ei piisa vaid sellest, kui enda käitumisega ei tehta ümbritsevatele inimestele liiga. «Igaüks meist peab aktiivselt pingutama selle nimel, et harida lähedasi ebaeetilise käitumise osas, mitte silma kinni pigistama – ainult nii saab meie ühiskond paremuse poole liikuda.»

Skandaali sattunud korvpallitreener

Vahetult enne Liza Lindi avaldust lahvatas uus ahistamisskandaal. Meedias avalikuks tulnud teabe järgi on esitatud Eesti erinevaid noortekoondiseid treeninud Marek Koitla vastu süüdistus. Võimalike seksuaalse väärkohtlemise juhtumite uurimiseks on algatatud ka kriminaalasi. 

Teisipäeva õhtul andis Eesti Korvpalliliit (EKL) oma avalduses teada, et sõltumata konkreetsest juhtumist mõistab liit üheselt hukka kõiksuguse seksuaalse väärkohtlemise ja igaühe ebasobiva käitumise. «Eesti Korvpalliliit taunib igasugust väärkohtlemist ja ebaeetilist käitumist. Sellistel tegudel ei saa olla kohta ei spordis, kultuuris ega kogu meie ühiskonnas tervikuna. Eesti Korvpalliliit (EKL) omalt poolt loodab, et antud juhtumis selgitatakse õiguskaitseorganite poolt välja kõik võimalikud rikkumisega seotud asjaolud,» seisis avalduses.

«Marek Koitla ei ole alates 2018. aasta sügisest juhendanud Eesti Korvpalliliidu noortekoondiseid ega teinud alaliiduga koostööd. Samuti puudub meil hetkel teadmine, et nimetatud treener oleks seotud mõne alaliidu liikmesorganisatsiooni või klubiga.» 

«Antud olukorras soovib Eesti Korvpalliliit end juhtumi asjaoludega võimalikult täpselt kurssi viia ning seejärel koostöös asjaomaste asutustega kooskõlastada järgnevad sammud,» rõhutati avalduses.

Tegemist võib siiski olla kahe täiesti erineva juhtumiga. Ei saa väita, et Liza Lindi postitus oleks otseselt seotud treener Marek Koitlaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles