SKANDAAL ⟩ Sotsiaalmeediahiid palkas pedofiilidega seotud töötaja ja tsenseerib temavastast kriitikat

Elu24
Copy
Aimee Challenor
Aimee Challenor Foto: Kuvatõmmis

Briti avalikkus oli šokeeritud, kui Aimee Challenor tegi koostöö oma isaga, kes mõisteti lapse vägistamises süüdi, ja abiellus pedofiilseid avaldusi teinud mehega. Reddit aga vaigistab kõik kriitika tema kohta.

Enam kui 50 miljoni aktiivse kasutajaga sotsiaalmeedia platvorm Reddit võttis hiljuti tööle endise Briti poliitiku. Veebilehe kasutajatele hakkas aga kohe silma tema tume minevik, mis lõpetas mõne aasta eest ka tema karjääri Liberaaldemokraatide ridades.

2018. aastal Aimee Challenori tabanud skandaal seisnes selles, et tema isa David pandi lapseahistajana 22 aastaks trellide taha. Nimelt oli David nende ühise kodu pööningul hoidnud kinni 10-aastast last ning teda vägistanud. Aimee palkas aga sellest hoolimata  isa veel kohtuprotsessi ajal enda valimisagendiks.

Väidetavalt tegi ka Aimee abikaasa Nathaniel Knight varem pedofiiliale kalduvaid avaldusi ning oli Twitteris pedofiiliat toetanud. Seetõttu oligi Challenor sunnitud poliitikast taanduma. 

Kriitikutel suu kinni

Kahtlastest seostest hoolimata sai aga praegu 23-aastane Challenor hiljuti tööle Redditisse. Kui see avalikuks tuli, puhkes loomulikult tõsine skandaal. Kas väidetavalt pedofiiliat aktsepteeriv inimene sobib miljonite kasutajate suhtlust haldava platvormi töötajaks?

Redditi lahendus on aga kriitika vaigistamine. Veebilehel keelatakse praegu kohe ära kõik arutelud, kus viidatakse nende töötajate nimesid mainivatele artiklitele. Ajakirjanik Jake Hanrahani kirjutas, et Redditi väitel avaldatakse sellistes aruteludes lubamatult töötajate isikuandmeid. Üldiselt näibki, et praegu on kõik Aimee Challenori nime mainivad arutelud suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles