RASSISIMISKANDAAL Tšehhi olümpiamedalist süüdistas «ohvermeeskonda»: nad käitusid nagu sead!

Elu24
Copy
Rangersi ja Soome koondise vutimees Glen Kamara (vasakul)  vaidlemas Praha Slavia mängijatega. Keskmes rassismisüüdistuses kahtlustatav Ondrej Kudela (nr 15).
Rangersi ja Soome koondise vutimees Glen Kamara (vasakul) vaidlemas Praha Slavia mängijatega. Keskmes rassismisüüdistuses kahtlustatav Ondrej Kudela (nr 15). Foto: Andrew Milligan/PA/Scanpix

Kergejõustiku olümpiamedalist, tšehhitar Zuzana Hejnova võttis sõna rassismiskandaali keskmesse sattunud Soome jalgpalluri Glen Kamara ja tema koduklubi Glasgow Rangersi teemal. 

Tšehhitari meelest on Euroopa liigas 0:2 Praha Slaviale alla jäänud Rangers halb kaotaja.

«Rangers ei talunud kaotust Slaviale. Nad käitusid väljakul nagu sead. See oli pigem ragbi kui jalgpall,» rääkis Hejnova Instagramis.

Zuzana Hejnova 2013. aastal Tallinnas parima Euroopa naiskergejõustiklase auhinna üleandmisel.
Zuzana Hejnova 2013. aastal Tallinnas parima Euroopa naiskergejõustiklase auhinna üleandmisel. Foto: ANDRES HAABU/PM/SCANPIX BALTICS/Scanpix

Rassisimiskandaal lõi lõkkele nädal tagasi, kui Slavia mängija Ondrej Kudela sositas Kamarale midagi kõrva ja pani seejärel käe suu ette. Kamara sõnul kutsus Kudela teda ahviks.

Nii Soome jalgpallikoondislasel kui ka ülejäänud Rangersi tiimil võttis vahejuhtum silme eest kirjuks ning raevunud Šoti klubi mängijad süüdistasid Kudelat rassisimis. 

Praha klubi teatas, et pärast matši oli Kamara tšehhi löönud.

«Ei üllata, et lõpuks poistel kannatus katkes, kuigi teise kõrva sosistamine pole asjakohane, peaksime keskenduma sellele, mis juhtus meie väravavahi Ondrej Kolariga,» kaitses olümpiamedalist Slavia mängijaid.

Rangersi ründaja Kemar Roofe (keskel) lõi Praha Slavia väravavahile jalaga näkku. 
Rangersi ründaja Kemar Roofe (keskel) lõi Praha Slavia väravavahile jalaga näkku. Foto: ANDREW MILLIGAN/AFP/Scanpix

Hejnova viitas kommentaaris Slavia kollkiprile, kes sai Rangersi mängijalt Kemar Roofelt putsatallaga näkku ning kellele tehti kümme õmblust. Roofe sai olukorra eest punase kaardi. Kolar aga viidi väljakult ära kanderaamil.

UEFA uurib nii rassismijuhtumit, kui ka väidetavat matšijärgset löömist.

Hejnova võitis Londoni olümpiamängudel 400 meetri tõkkejooksus pronksmedali, aastatel 2013. ja 2015. krooniti ta maailmameistriks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles