Valus kuumapaus: heas hoos olnud Kontaveit kaotas Miami palavuses tenniselahingu

Elu24
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Mark Brown/AFP/Scanpix

Miami Openi tenniseturniiril alistus eestlanna Anett Kontaveit pühapäeval belglanna Elise Mertensile üsna ebatavalises matšis. Kolmanda ringi kolmesetilises kohtmises olid kõik setid ühepoolsed.

Esimeses setis eksis Kontaveit liiga tihti, ei saanud oma mängu käima ning kaotas 2:6, teises setis oli eestlanna kui ümbersündinud ja 6:0 Eesti tennisistile. 

Otsustavas setis seisul 1:1 ja 15:0 Kontaveidile ei õnnestunud tal oma pallingul hea survega mängitud pallivahetust punktiks vormistada. Sellest algas kurb seeria, kus Mertens võitis 13 punkti järjest ja juhtis kahe murdega 4:1. Viimastes geimides eestlanna küll pingutas, aga Mertens oli juba sellises sõiduvees, et enam ta midagi ära ei andnud ning kogu kohtumine belglannale 6:2, 0:6, 6:2.

Uus reegel rikkus eestlanna mängu?

Uue palavuse reegli tõttu on naiste mängus 30-kraadise kuumuse korral enne otsustavat setti 10-minutiline puhkepaus. Seekord võis see Kontaveidile kahjuks tulla, sest teises setis oli ta tõesti pidurdamatus hoos. Kuigi ta alustas ka otsustavat setti servigeimi nulliga hoidmisega, tuli murrang äkki kolmandas geimis.

Kui kokkuvõttes vaadata äralöökide lihtvigade arvu, siis erinevus pole väga suur: Mertens 22/27 ja Kontaveit 19/30.

Kui aga lugeda lihtvigu settide kaupa, siis tulevad esile imelised numbrid: Kontaveit kolmes setis vastavalt 16/5/9 ja Mertens 9/17/1.

Otsustavas setis tegi belglanna ainult ühe lihtvea! Samas jagunesid äralöögid suhteliselt võrdselt. Nii võiks ju öelda, et kumbki mängija ise andis need setid ära, aga tegelikult on see lihtsalt naiste tennis, kus niisuguseid kõikumisi ikka esineb, vahendas Tennisnet.

Belglanna Elise Mertens valistses matši Kontaveid vastu kahes setis, ühes oli mäekõrguselt parem Kontaveit.
Belglanna Elise Mertens valistses matši Kontaveid vastu kahes setis, ühes oli mäekõrguselt parem Kontaveit. Foto: Mark Brown/AFP

Mertens kohtub 1/8 finaalis teisena asetatud jaapanlanna Naomi Osakaga, kes sai  serblanna Nina Stojanovicilt komandas ringis loobumisvõidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles