SIMMO, KAMOON ⟩ Kuidas «Rooside sõja» kõige jaburam hetk igaveseks meemiajalukku jäädvustati

Rasmus Rammo
, Elu24 uudistetoimetuse juht
Copy
Treener Simmost kuulsa meemi teinud kulturist Marko Tooming ehk Joker tegutseb hobinäitlejana.
Treener Simmost kuulsa meemi teinud kulturist Marko Tooming ehk Joker tegutseb hobinäitlejana. Foto: Elu24 kollaaž

«Nimeta Eesti seksikaim mees!» – «Erki Nool!» – «Vaatame, üks kord on lahti tulnud, äkki on veel. Simmo ütleb Erki Nool!»

16 aastat tagasi tele-eetris olnud klipp lõigati ümber ja riputati YouTube'i, kus see on tänaseks kogunud pea 330 000 vaatamist. Video üht ja sama vastust korrutavast Simmost kuulub lahutamatult Eesti huumorivaramusse, kuid kes on see salapärane meemimeister, kes klipi kokku lõikas ja üles pani?

Mida Simmo naljast arvas ja milline näeb ta välja nüüd, aastaid hiljem?

Selgub, et video autor on kulturist Marko Tooming ehk Joker, kes käis nullindatel Simmoga tihedalt läbi. «Ma treenisin ise Arctic Sport Clubis, Argo Ader ja Simmo olid seal treenerid,» meenutab Tooming, kes oli tol ajal «Rooside sõja» suur fänn.

Simmo mängis saates Arctic Sport Clubi tiimis ning libastus, kui pidi nimetama Eesti seksikaima mehe. Eetripabinas noormees pakkus Erki Noolt, ehkki see oli juba mängulaual lahti. «See on juba lahti, Simmo, kamoon!» hüüatas seepeale saatejuht Kristjan Jõekalda. «Ma mängin esimest korda,» selgitas Simmo.

Joker toimetas huumorinurka

Tooming meenutab, et tegutses toona Fitness.ee veebilehel, mistõttu olid tema naljad selle temaatikaga seotud. Mehe huumorisoon jäi silma toonasele Eesti kulturismi ja fitnessi liidu presidendile, kes pakkus välja, et Tooming võiks lehele humoorikat sisu toota.

«Tekib mingi algne mõte ja siis miksidki ja tuleb lisaidee miksimise ajal. Pärast ise ka vaatad: ah, et selline tuli!» meenutab kulturist, kuidas ta Simmost meemistaari vorpis.

Nii ka läks. Tooming võttis endale kasutajanimeks Joker, tõmbas alla montaažiprogrammi ning hakkas kätt harjutama. «Rooside sõja» video pole kaugeltki ainus, mille kulturist kokku lõikas, kuid on kahtlemata kõige tuntum. «Seda on väga palju tsiteeritud,» tunnistab ka Tooming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles