VIDEO ⟩ Barack Obama Keenia-vanaema suri 99-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Barack Obama koos oma kasuvanaema Sarah Obamaga 26. augustil 2006 Keenias Kogelos
Barack Obama koos oma kasuvanaema Sarah Obamaga 26. augustil 2006 Keenias Kogelos Foto: Pete Souza/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ameerika Ühendriikide endise presidendi Barack Obama kasuvanaema Sarah Obama suri 29. märtsil Lääne-Keenias Victoria järve ääres asuvas Kisumu haiglas.

99-aastasena surnud Sarah Obama oli Barack Obama vanaisa kolmas ja noorim naine, keda Barack kutsus Granny Sarah'ks ehk vanaema Sarah'ks, teatab afp.com.

Barack Obama külastas oma Keenia sugulasi ja vanaema Sarah’t nii 1990. aastatel kui ka aastal 2006. Sarah oli aga juba enne USA sugulase saabumist tuntud ärinaine ja kokk, kes tegi koolilastele väga hästi süüa.

Sarah Obama kaitses Barack Obamat Keenia meedias 2008. aasta USA presidendikampaania ajal, kui osa ameeriklasi väitis, et Barack Obama on moslem ega ole sündinud mitte USAs Hawaiil, vaid Aafrikas.

Sarah Obama 2008. aastal Barack Obama plakatiga.
Sarah Obama 2008. aastal Barack Obama plakatiga. Foto: SIMON MAINA/AFP/SCANPIX

Sarah Obama sai kogu maailmas kuulsaks pärast seda, kui Barack Obama astus 2009. aastal esimese tumedanahalisena Ameerika Ühendriikide presidendi ametisse.

Barack Obama külastas Keenias elavaid sugulasi ka aastal 2015 ja oli seega esimene USA president, kes käis võimul olemise ajal Keenias eravisiidil.

Obama ametiaeg lõppes aastal 2017 ja 2018. aastal külastas ta vanaema Sarah't tema kodukülas Kogelos. Ta heitis kohalikule meediale nalja, et ei saanud varem tulla, kuna presidendilennuk Air Force One oli liiga suur kohalikule lennuväljale maandumiseks.

Barack Obama vanaisa Hussein Onyango Obama suri 1975. aastal. Ta võitles teise maailmasõja ajal Briti armee koosseisus Birmas, tänapäeva Myanmaris.

Keenia president Uhuru Kenyatta teatas Twitteris, et Sarah Obama oli tugev ja hea moraaliga naine, kelle jaoks oli perekond kõige tähtsam.

USA endine president Barack Obama 2018. aastal Keenias, kus ta kohtus oma kasuvanaema Sarah Obama ja teiste sugulastega.
USA endine president Barack Obama 2018. aastal Keenias, kus ta kohtus oma kasuvanaema Sarah Obama ja teiste sugulastega. Foto: DAI KUROKAWA/EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles