Hugo Hiibus joonistas ilusaid Viljandi naisi

Tea Raidsalu
, «1Leht»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks neist, kes lasi endast šarži joonistada, oli viljandlanna Eha Herma.
Üks neist, kes lasi endast šarži joonistada, oli viljandlanna Eha Herma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna lõuna ajal said huvilised Viljandi kultuurimaja kohvikus kohtuda Eesti tuntuima karikaturisti Hugo Hiibusega ning lasta endast šarže joonistada.


«Mul on täna siin kõik nagu missid reas,» muheles Hugo Hiibus järjekordset šarži visandades. «Hakkangi nüüd uskuma jutte, et Viljandis on palju ilusaid naisi!»

Paari tunniga jõudis vanameister joonistada ligi kümme pilti. «Minu rekord on järjest joonistada 11 tundi. See oli esimesel Õllesummeril, mil inimesed muutusid õhtu poole järjest lõbusamaks ja mind ei lastud enam ära!» meenutas kunstnik. «Kuus-seitse tundi jutti teha on normaalne,» lisas ta.

Ümberringi sagivad uudishimutsejad ja välkuvad fotoaparaadid Hiibuse sõnul tööd ei sega, sest aja jooksul on ta sellega juba harjunud. «Päris algusaastatel oli küll rahva ees joonistades tunne, justkui istuksin palja tagumikuga Võidu väljakul,» tõdes ta.

Üks neist, kes lasi endast šarži joonistada, oli viljandlanna Eha Herma. «Ma olen endast kogu aeg sellist pilti tahtnud,» tunnistas proua. Tulemiga oli ta väga rahul ja leidis, et see on temaga väga sarnane.
Pärastlõunal õpetab Hiibus šaržijoonistamise nõkse Viljandi kunstikoolis.

Täna kell 18 algab kultuurimajas salongiõhtu Hugo Hiibusega. Seal musitseerivad Raivo Tafenau saksofonil ja Ain Agan kitarril.

Viljandi kultuurimaja kohvikus on jaanuari lõpuni avatud juubilari karikatuurinäitus «Aktuaalne tagasivaade». Näitusel on ülevaade Hugo Hiibuse töödest, mille ta on seitsme aasta jooksul saatnud Eduard Valtmani nimelisele karikatuurivõistlusele. Olgugi et osa pilte on signeeritud möödunud sajandil, on need ikka veel ajakohased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles