SKANDAALNE ⟩ Amazon tunnistas, et nende töölised peavad tõesti pudelisse pissima

Elu24
Copy
Amazoni asutaja Jeff Bezos astub suvel tegevjuhi kohalt tagasi
Amazoni asutaja Jeff Bezos astub suvel tegevjuhi kohalt tagasi Foto: Javier Rojas/Zumapress.com

Varasemate teravate kommentaaride eest vabandanud megakorporatsioon tunnistas viimaks palju räägitud viga, vahendab Insider.

Amazon vabandas reedel ninaka Twitteri säutsu pärast, millega oli vastanud kongresmenile Mark Pocanile. Poliitik oli varem maininud ettevõtte reklaami 15-dollarise tunnipalga kohta ja kritiseerinud Amazoni töötingimusi ning vaenulikku suhtumist ametiühingutesse.

«Te ei usu ometi pudelitesse pissimise teemat? Kui see oleks tõsi, ei töötaks keegi meie heaks,» torkas Amazon aga vastuseks. See oli muidugi viga, sest ebainimlikest töötingimustest ja meeletust töötempost on rääkinud paljud ettevõtte töötajad.

«Ma usun teie töötajaid, jah. Kas te ise ei usu?» nähvas Mark Pocan vastu. See viiski asja nii kaugele, et Amazon vabandas oma lehel ja tunnistas viga, millest nii paljud räägivad.

Amazon eksis

«See oli omavärav,» kirjutas Amazon. «Me oleme selle üle õnnetud ja võlgneme rahvaesindaja Pocanile vabanduse,» kinnitas ettevõte. Nende sõnul «ei arvestanud nad suurt arvu kullereid ja keskendusid vaid laotöötajatele», kellel on tingimused siiski head.

Siiski peavad sõitjad tõesti pudelisse pissima, kuna transportimise graafik ei luba vajalikke pause teha. Samuti on teine probleem see, et paljud teeäärsete asutuste WC-d pole praegu avatud.

Pocani sõnul on vabandus aga veider. «Asi pole minus, vaid teie oma töötajates, keda te ei võta vaevaks austavalt ja väärikalt kohelda,» kritiseeris ta. Rahvasaadiku sõnul peaks tagama kõigile inimlikud töötingimused ja laskma neil hirmutamata ametiühingutesse koguneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles