Tublist tennisemängijast Poola rahvuskangelaseks: Hubert Hurkaczi suur võit

Elu24
Copy
Poola tenniseäss Hubert Hurkacz Miami Openi trofeega.
Poola tenniseäss Hubert Hurkacz Miami Openi trofeega. Foto: MPI04/Capital Pictures/MPI04/Capital Pictures/Scanpix

Poolaka Hubert Hurkaczi nimi on pärast Miami Openi triumfi üha sagedamini tennisefännide huultel. Pühapäevases Miami ATP 1000 tenniseturniiri finaalis oli Hurkacz parem Itaalia komeedist, 19-aastasest Jannik Sinnerist.

Hurkaczi võit Floridas oli esimene Poola meestennisistide ATP1000 tiitel ning tõstis 24-aastase tennisemängija maailma edetabelis 16. kohale.

Kuigi Hurkacz tiirutab profitennises juba mõnda aega, polnud ta kuni möödunud nädalani ennast kõige kõrgemasse eliiti suutnud mängida.

«Hubi» – nagu teda tenniseringkondades kutsutakse – alustas profikarjääri 2015. aastal. Noorte ja juunioride tennises oli ta rohkem tegija paarismängus. 2015. aastal mängis ta koos slovaki Alex Molćaniga noormeeste Austraalia lahtiste turniiri finaalis.

Hurkacz on pärit läbi ja lõhki tenniseperekonnast, ema Zosia Maliszewska-Hurkacz oli profimängija, omaaegne Poola juunioride esireket, ka isa Krzysztof Hurkacz ning onud on tennist mänginud, vanaisa kuulus aga Poola rahvuskoondisesse võrkpallis.

Tennisega alustas ta viieaastaselt. Aga talle meeldib ka korvpalli mängida, mis pole pikka kasvu arvestades ka mingi üllatus. Vaatamata 196 sentimeetrisele kasvule on tema põhirelvaks tagajoonemäng, mitte serv või pikad pallivahetused.

Hurkacz on enda kohta öelnud, et lööb palli silmad kinni. «Vastab tõele, et palli tabamise hetkel on mu silmad suletud. Vastupidiselt sellele, kuidas mind õpetatud on. Millal seda märgati, ei oska ma öelda, igal juhul on sellest juba jupp aega möödas,» vahendas Tennisnet.

Florida tundub olevat poolakale õnnelik paik. Aasta alguses alistas ta Delray Beach Openi finaalis Sebastian Korda ning nüüd, ligi kolm kuud hiljem, sillutas tee triumfile võitudega teise asetusega Stefanos Tsitsipase ja neljanda asetusega Andrei Rublevi üle.

Suurvõit tõstis mehe hoobilt 38 miljonilise elanikkonnaga riigi supertäheks. «Kogu Poola elas sellele seiklusele innukalt kaasa,» rääkis endine proff Wojciech Fibak. «Tema koht on vähemalt top10, kui mitte top5 seas, tema tugevus seisneb selles, et tal pole nõrku külgi,» lisas ta.

Hurkacz on kahel korral kohtunud ka Jürgen Zoppiga. Kui Tamperes 2016. aastal liivaväljakul peetud kolmesetilises kohtumises jäi peale poolakas, siis aasta hiljem samal väljakukattel oli parem eestlane 7:6 (4), 7:6 (3). Davis Cupi sarjas on Hurkacz mänginud ka Kristjan Tammega 2019. aastal ning oli võidukas 6:1, 7:5.

Hurkacz sõnas pärast Miamit, et sellised turniirivõidud annavad ainult ekstramotivatsiooni edasiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles