Venemaa iluuisutreenerit kahtlustatakse õpilastele hormoonravi pakkumises

Elu24
Copy
Venemaa iluuisutaja Aleksandra Trusova (keskel) koos treenerite Eteri Tutberidze (vasakul) ja Daniil Gleikhengauziga.
Venemaa iluuisutaja Aleksandra Trusova (keskel) koos treenerite Eteri Tutberidze (vasakul) ja Daniil Gleikhengauziga. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

USA iluuisutamisasjatundja David Lease'i väljaütlemistest on tõusnud iluuisumaailmas tohutu skandaal. Lease rääkis, et tunneb muret Vene tähttreeneri Eteri Tutberidze õpilaste pärast.

Lease'i teatel saavad Tutberidze õpilased hormoonravi. Lease'i viide hormoonide kasutamisele ühe avaldatud videoklipi all muutis olukorra plahvatusohtlikuks, sest venelased viskusid raevunult iluuisutreeneri ja noorte Venemaa iluuisutajate kaitsele.

Tutberidzel on seni laitmatu maine ning teda peetakse treeneriks, kelle käe all võrsuvad noortest uisutajatest maailma tipud. Kuid kui iluuisutajad jõuavad teatud vanusesse, siis Tutberidze treeningmeetodid enam ei tööta, kirjutas Iltalehti.

Varem Tutberidze treeningrühma kuulunud 16-aastane Aleksandra Trusova eitab hormoonide tarvitamist. 

Endise Eteri Tutberidze õpilase Aleksandra Trusova sõnul ei tea ta hormoonravist midagi.
Endise Eteri Tutberidze õpilase Aleksandra Trusova sõnul ei tea ta hormoonravist midagi. Foto: Sergei Savostyanov/Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Temalt uuriti, kas ta teab midagi kasvu pidurdavatest hormoonidest.

«Ma pole midagi sellist varem kuulnud,» sõnas Trusova. Noor iluuisutaja rääkis, et liigset tähelepanu ta toitumisele ei pööra. «Vanemad on mulle alati öelnud, et söö, mida tahad. Seega söön, mida tahan. Siiski õhtuti enne magamaminekut püüan vähem süüa,» rääkis Trusova.

Sel aastal vahetas Trusova treenerit ning läks Tutberidze juurest kolmekordse maailmameistri Jevgeni Pljuštšenko rühma. Iluuisutaja sõnul pole kahe treeneri harjutustel suurt vahet. 

Märtsis peetud iluuisutamise MMil oli Aleksandra Trusova kolmas, võidu napsas Tutberidze õpilane, 17-aastane Anna Štšerbakova. Anna Levandi õpilane Eva-Lotta Kiibus tuli MMil Stockholmis teatavasti 14. kohale ning kindlustas Eestile koha 2022. aasta Pekingi OMiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles