MÄRGATUD TALLINNAS ⟩ Bussipeatuses lamanud mehe kõrval seisis kiirabiauto, kuid keegi teda ei aidanud (1)

Elu24
Copy
Kiirabibrigaad. Foto on illustratiivne.
Kiirabibrigaad. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Mustamäe bussijaama lõpp-peatuses lamas täna hommikul maas mees ning tema kõrval seisis kiirabiauto, kus meedikud lihtsalt sees istusid. Tallinna kiirabi teatel keeldus mees abist, mistõttu ei olnud lubatud talle tervishoiuteenust osutada. 

«Täiesti uskumatu!» kirjutas Kadri Heinmaa täna Facebooki grupis «Märgatud Tallinnas».

«Täna hommikul Mustamäe trolli/bussi lõpp-peatuses lebas asfaldi peal pikali mees, keegi oli talle kiirabi kutsunud.» Naise kui pealtnägija sõnul istusid kõik kiirabi töötajad autos ja keegi mehega ei tegelenud. «Mõtlesime, et äkki surnud ja sellepärast ei tegeleta. 15 minutit hiljem jõudis kohale politsei, kes ajas mehe üles, esmalt istuli ja siis püsti, ja pani ta politseiautosse.»

Naine on hämmingus: «Terve selle aja laseb kiirabi inimesel olla külma maa peal pikali, ei tegele ega abista teda, istuvad ise soojas autos.» Ta lisab, et maas lamanud mehel oli küll pudel kõrval, kuid teda oleks pidanud siiski aitama. 

Tallinna kiirabi teatel vestles kiirabibrigaad kohale saabudes isikuga ning vaatas ta võimaluste piires läbi. Patsient ei soovinud kiirabi abi ega ei kaevanud ka oma tervise üle. Samuti ei lubanud mees ennast lähemalt vaadata.

Mehe ohutuse tagamiseks kutsus kiirabibrigaad appi politsei, kellele mees esialgu vastupanu osutas. Siiski õnnestus ta kainenema toimetada. Kuni politsei saabumiseni jäi kiirabi kohapeale patsiendi turvalisust tagama.

Tallinna kiirabi esindaja rõhutab, et vaatamata patsiendi joobele ei ole lubatud vastu isiku soovi talle tervishoiuteenust osutada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles