VIDEO ⟩ Protestijad taas Toompeal: kes on see maskis põlevate silmadega mees? (1)

Elu24
Copy
Politsei ja meeleavaldajad.
Politsei ja meeleavaldajad. Foto: Kuvatõmmis

NETSi vastased meeleavaldused soikusid töönädala jooksul, kuid ilusa ilma puhul kogunes väike seltskond taas Toompeale värsket õhku hingama.

Toompeal oli laupäeval taas väljas seltskond rahvast, kuid suuremat massi enam ei tulnud. Saabujad kogunesid siiski endale truuks jäädes Nevski katedraali kõrvale puntrasse ja sõnelesid politseiga, kes üritas nende vahel distantsi luua.

Ühe osalise filmitud videolt saab toimunust hea ülevaate. Enam eriüksuslased kohale ei tulnud, vaid tegutsesid tavalised politseiametnikud. «Kus ma tean, kes on see maskis, põlevate silmadega mees?» kirjeldas nutuse häälega naine politseid värvikalt. Samas kinnitas üks kaasmõtleja kõrval, et nemad ei kavatse lasta end ära viia.

Üks mees arutas samas politseiametnikuga rahulikult igihaljast küsimust, kas politsei peaks inimesele oma isikut tõendama. Varem on olnud sageli probleemiks ka politseiga sõdivate inimeste soovimatus oma dokumente näidata.

«See ei ole enam normaalne,» kurtis aga video autor. Tema sõnul ei pea väljas üldse vahet hoidma, samas väitis rahvas ümberringi, et politsei surus inimesed kokku. «See politseinik näpistas mind käest!» esitas autor samas omapärase süüdistuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles