Kaia Kanepi alustab Istanbuli WTA250 turniiri tugeva kasahhitari vastu

Elu24
Copy
Eesti tennise raudne leedi Kaia Kanepi.
Eesti tennise raudne leedi Kaia Kanepi. Foto: Jason Heidrich/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Esmaspäeval algaval Istanbuli WTA 250 turniiril on Eesti tennisemängija Kaia Kanepi esimene vastane Kasahstani kolmas reket Zarina Dijas.

Kasahstani kaks parimat naist, Jelena Rõbakina ja Julia Putintseva mängivad Billie Jean King Cupi Maailmaliiga üleminekumänge, aga Dijasel (WTA 90.) on olnud võiamalus enne enne Istanbuli turniiri puhata.

Hetkel on Kanepi (WTA 64.) naiste maailma edetabelis 27-aastasest Dijasest ees. Nad on omavahel kohtunud neli korda ja seis on 2:2. Esimene neist mängudest oli üsna ammu – Kaia võitis Dijase 2010. aasta Prantsusmaa lahtiste kvalifikatsioonis 6:1, 6:0. Pärast 2018. aastat on aga Dijas võitnud kolmest mängust kaks ja neist ühe ka saviliival (2018 Stuttgart). 

Zarina Diyas 2021. aasta Miami Openil.
Zarina Diyas 2021. aasta Miami Openil. Foto: MPI04/Capital Pictures/MPI04/Capital Pictures/Scanpix

Suurem osa maailma teravamatest tippudest osaleb järgmisel nädalal Stuttgardis WTA 500 turniiril Porsche Tennis GP, kus teeb kaasa ka Anett Kontaveit. Selle turniiri põhitabelit veel loositud ei ole, kuid Istanbulis mängib maailma TOP20 seast vaid üks tennisist – Elise Mertens (Belgia, WTA 17.), kirjutas Tennisnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles