VIDEO ⟩ Maailma parimas jäähokiliigas NHL purunes 60 aastat vana rekord

Elu24
Copy
San Jose Sharks hokimees Patrick Marleau (nr 12) mängis esmaspäeval oma 1768. mängu NHLis.
San Jose Sharks hokimees Patrick Marleau (nr 12) mängis esmaspäeval oma 1768. mängu NHLis. Foto: John Locher/USA TODAY Sports/Scanpix

Teisipäeva varahommikul Eesti aja järgi püstitati maailma parimas jäähokiliigas NHLis uskumatu rekord, kui San Jose Sharksi mängijast Patrick Marleau`st sai enim mänge mänginud hokimees liiga ajaloos.

41-aastane Marleau oli Las Vegases jääl oma 1768. NHLi põhtiturniiri kohtumises ning möödus mängude arvult legendaarsest Gordie Howe`ist.

Vegas Golden Knightsi ja Sharksi vahelise kohtumise esimese kolmandiku järel peeti väike paus ning kohal olnud väikesearvuline publik avaldas Marleau`le austust, teadustaja kuulutas rekordi sündinuks.

Väike tagasivaade Marleau karjäärile:

Marleau alustas NHLi karjääri juba 1997. aastal ning on peaaegu kogu aeg esindanud San Jose Sharksi. Viimastel hooaegadel on ta vahepeal selga tõmmanud ka Toronto Maple Leafsi ning Pittsburghi Penguinsi särgi. 

Siis, kui Marleau NHLis debüteeris, polnud praegu NHLis mängivatest hokimeestest tervelt 168 veel ilmavalgust näinud.

Viis aastat tagasi elavate hulgast lahkunud Gordie Howe sai rekordi enda nimele juba 1961. aastal ning hoidis seda enda nimel ligi 60 aastat. Mr. Hockey mängis liigas viiel eri aastakümnel ning lõpetas NHLi karjääri 52-aastaselt.

NHLis enim mänge mänginud hokimeeste esiviisik:

1. Patrick Marleau 1768

2. Gordie Howe 1767

3. Mark Messier 1756

4. Jaromir Jagr 1733

5. Ron Francis 1731

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles