Haapsalu korteripeol tapetu ema: ta helistas mulle öösel kell pool kolm ja ütles, et kukkus

Annaliis Laidre
, Toimetaja
Copy

«Ema, ma kukkusin.» Sellised olid täna varahommikul Haapsalus noarünnaku tagajärjel surnud 45-aastase mehe viimased sõnad oma emale.

Täna varahommikul kella 4.30 ajal sai häirekeskus teate, et Haapsalus Tamme tänava korteris on kolm inimest viga saanud.

Sündmusele reageerinud politseipatrull leidis korterist kolm noahaavadega inimest, kellest kaks olid mehed ja üks naine. «Paraku üks neist, 45-aastane mees, oli saanud surmavaid vigastusi. 47-aastane naine ja 51-aastane mees viidi üliraskes seisundis haiglasse,» sõnas Lääne prefektuuri operatiivjuht Üllar Kütt.

Traagiline sündmus leidis aset sotsiaalkortermajas, kus elab ka tapetud mehe 72-aastane ema Niina. «Ta helistas mulle öösel kell pool kolm ja ütles, et ema ma kukkusin. Ma ei läinud üles vaatama. Seda, et teda tegelikult noaga löödi, kuulsin ma alles hommikul,» räägib Niina, kes on seal elanud umbes kaks aastat.

«Mulle räägiti hommikul, et ülemine korrus on kõik verd täis. Ma ei läinud vaatama, sest tundsin, kuidas süda tuleb seest välja,» tunnistab oma ainsa poja kaotanud naine Elu24-le. Niina räägib siis, mida tema tolle õhtu kohta teab: «Minu poeg elas korteris 17, korteris 18 elas Leo. Minu teada oli seal ka Saksamaalt tulnud sõber Heiki, kes tegi neile viina välja. Nad jõid ennast purju. Rohkem ma ei tea.»

«Ma helistasin ka tema Tallinnas elavale isale ja ütlesin, et su poeg on surnud,» avaldab Niina, kelle sõnul ei ole talle see kõik veel kohale jõudnud. «Ma ikka mõtlen, et poiss on teisel korrusel.»

Ema sõnul käis ta poeg varem Soomes tööl, aga tuli sealt ära, sest põdes epilepsiat.

Tapetud mehega samal korrusel elanud naine ütles Elu24-le, et kuulis öösel kisa ja kuidas keegi tema ukselinki katsub. «Ma ei läinud avama ning edasi oli vaikus. Kui ma hommikul kolmveerand seitse tagauksest suitsule läksin, siis nägin politseid. Hiljem läksin koos lapsega teisest uksest ning siis nägime, kuidas kõik on verd täis,» kirjeldas naine kõhedat vaatepilti. Esimesel korrusel elav mees ei kuulnud enda sõnul aga üldse midagi, sest maja on lihtsalt nii suur.

Haapsalu politseijaoskonna patrullijuht Meelis Laurmann annab ülevaate, mida politsei juhtumi kohta praeguseks teab:

«Hommikul kella 8 ajal pidasime kinni Haapsalus Tamme tänava korteris kuriteo toime pannud 45-aastase mehe. Mees lahkus korterist jalgsi ning ta peeti kinni sündmuskoha lähedal Tallinna maanteel. Kinnipidamisel mees vastupanu ei osutanud.

Praeguseks teame, et korteris viibis seltskond inimesi, kes kõik olid omavahel tuttavad ja tarvitasid koos alkoholi. Ühel hetkel juhtus midagi, mis viis paraku selliste traagiliste tagajärgedeni. Mis seal täpselt juhtus, selle peab selgitama alustatud uurimine. Osa korteris olnud inimestest elas selles kortermajas, osa mitte. Kahtlustatavana kinni peetud mees on küll Haapsalu elanik, ent ei ela selles kortermajas. Häirekeskust teavitas juhtunust üks selle kortermaja elanik.

Teo motiivi selgitab uurimine. Meest ei ole veel üle kuulatud, sest ta oli joobes ja praegu kaineneb. Mees kuulatakse üle esimesel võimalusel.

Kahtlustatavana kinni peetud meest on varem karistatud erinevate süütegude eest, kuid kehtivaid kriminaalkaristusi tal ei ole. Praegu on menetluses üks vägivallakuritegu, milles ta on kahtlustatav.

Vigastustega haiglasse viidud 47-aastase naise ja 51-aastase mehe seisund on üliraske.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles