Valus! Yana Toom pani peaministrit kiusanud Grünthali korralikult paika (12)

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Yana Toom võttis Kalle Grünthali ette.
Yana Toom võttis Kalle Grünthali ette. Foto: Mihkel Maripuu/ Kuvatõmmis videost/ Youtube

Kolmapäevases riigikogu infotunnis toimus kummaline vahejuhtum, kui sõna palunud Kalle Grünthal nimetas peaminister Kaja Kallast lillekeseks. Nüüd on piinliku vahejuhtumi kohta sõna võtnud ka europarlamendi liige Yana Toom.

Riigikogu esimees Jüri Ratas andis EKRE poliitikule Kalle Grünthalile võimaluse peaministrilt lisaküsimuse küsida. Mees vormistas oma küsimuse järgnevalt: «Hea Kaja, mul on ainult üks lihtne küsimus: kust sa, lilleke, siia said?»

Peaminister vastamiseks püsti ei tõusnud. Piinliku olukorra lahendas Järi Ratas, kes sõnas, et kui peaminister püsti ei tõuse, siis ei soovi ta järelikult Grünthali küsimusele vastata.

Täna vaatas istungi videoklippi ka Euroopa Parlamendi liige Yana Toom. «Keegi Grünthal, saatuse iroonial Eesti Riigikogu saadik, teeb seda, mida oskab kõige paremini – kiusab naisterahvast,» kommenteeris Toom juhtunut sotsiaalmeedias.

«Proua Helme muie on muidugi samuti diagnoos nende inimeste mõttemaailmale. Mul on ääretult häbi, et selline asi Riigikogu seinte vahel on võimalik ja Grünthal tunneb end päevakangelasena. Tähetund missugune,» jätkas ta. «Ära lase end sellest häirida, eks neid lillekesi on Eesti poliitikas üksjagu, oleme Sinuga,» lohutas Toom peaministrit.

Hea Kaja! Ma alles täna vaatasin seda häbiväärset Riigikogu istungi klippi, kus keegi Grünthal, saatuse iroonial Eesti...

Posted by Yana Toom on Neljapäev, 22. aprill 2021
Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles