Üle nädala kadunud 26-aastane Karel leiti surnuna (1)

Elu24
Copy
Kadunud Kareli otsingud.
 
Kadunud Kareli otsingud.  Foto: Konstantin Sednev

SA Kadunud OPEROG otsingugrupp jätkas täna eelmise nädala neljapäeval kaduma jäänud 26-aastase Kareli otsinguid. Täna pärastlõunal leiti Turba piirkonnas Kareli vägivallatunnusteta surnukeha. 

SA Kadunud OPEROG otsingugrupp avaldas täna sotsiaalmeedias, veidi pärast kella kahte päeval, et täna Turba piirkonnas toimunud maastikuotsingute käigus leiti noormehe surnukeha.

«Kell 12.45 leidis üks neljast maastikul otsinud otsingugrupist maastikuotsingu käigus Turba alevikuga piirnevalt metsaga kaetud rabamaastikult 26-aastase Kareli, kahjuks mitte elusalt.» Kareli surmas ei ole põhjust kahtlustada kuritegu.

«Sihtasutuse Kadunud ja otsingugrupi OPEROG otsijate poolt sügav kaastunne Kareli lähedastele, sõpradele, kooli- ja töökaaslastele.»

OPEROG tänas kõiki, kes Kareli otsimisele kaasa aitasid. «Südamest täname kõiki ligi kahtsadat vabatahtlikku otsijat neil üheksal päeval, alates 16. aprillist, maastikuotsingu ettevalmistamise ja maastikuotsingul otseselt kohapeal ning kaugtöös osalemise eest, kõiki enam kui viite tuhandet Kareli otsimisteate edasi jagajat sotsiaalmeediakanalites, Keila linna paberkuulutuste printimises, Turba piirkonnas otsimisteate ülespanijaid, Keila linnas, Laagris, Turba alevikus ja Tartu linnas olevate videovalveseadmete salvestiste läbivaatajaid, sihtasutuse infotelefonile 6616 776 kümneid helistajaid, Lääne-Harju ja Haapsalu politseijaoskondade välitööd tegevaid politseinikke ja samuti igal mul viisil otsingus abistajaid!»

Politsei sõnul leidsid Kareli tema lähedased ja nende tuttavad, kes noormeest täna hommikul Turba kandis eraldatud kohas oleval maastikualal otsisid. Esialgsed andmed viitavad, et Kareli surmas ei ole põhjust kahtlustada kuritegu.

«Kareli otsingud kestsid mehe kadumise teatamise hetkest alates iga päev. Lisaks politseinikele aitasid Karelit otsida ka paljud vabatahtlikud ja tema lähedased. Suur tänu kõigile vabatahtlikele ja inimestele, kes teavitasid politseid Kareli võimalikust asukohast,» sõnas Lääne-Harju politseijaoskonna välijuht Ahti Jõemaa.

«Kareli otsimisel oli otsinguala väga suur, vihjeid tema asukohast tuli mitmeid ka kodanikelt, kes temasarnast meest silmanud olid. Politsei kontrollis kõiki vihjeid koheselt, ent paraku ei viinud need Kareli leidmiseni.»

«Möödunud nädalavahetusel kontrollisime haiglaid Harjumaal, Läänemaal, Ida-Virumaal kui Lõuna-Eestis, ent üheski haiglas ei olnud Kareli kirjeldusele vastavat meest. Samuti suhtlesid politseinikud Lux Expressi ja TS Laevadega, ent ühegi transpordivahendi peale mees teadaolevalt ei läinud. Lääne prefektuuri kolleegid aitasid Karelit otsida ka tema lähedaste ja tuttavate juurest Saaremaalt, kuid mehest ei olnud keegi midagi kuulnud.»

«Viimase info kohaselt võis Karel viibida Turba ja Ellamaa kandis. Seda saime teada tänu infole, et mees sõitis Elroni rongiga ja seda näitas ka viimati tehtud Kareli telefoni positsioneerimine. Alustasime seal piirkonnas otsinguid, kaasasime otsingule ka PPA helikopteri, palusime abi Päästeametilt, kelle vabatahtlikud teostasid maastinguotsinguid. Sisekaitseakadeemia tuli appi droonidega seiret tegema.»

«Kokku otsis eile Karelit üle kahekümne vabatahtliku, kolm Päästeameti maastikusõidukit ning SKA droon. Eile lõpetati otsingud kella poole kaheksa ajal õhtul ning jätkati täna hommikul. Ennelõunal Karel ka leiti,» avaldas Jõemaa ja lisas lõpetuseks, «avaldame kaastunnet Kareli lähedastele.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles