ROPP NAABER ⟩ Vene saatkond Leedu ministrile: väikese m**** energia

Elu24
Copy
Vene sõjaväeatašee Lätis näitas mõne nädala eest naabritele keskmist sõrme.
Vene sõjaväeatašee Lätis näitas mõne nädala eest naabritele keskmist sõrme. Foto: twitter.com

Alles mõne nädala eest sattus Vene atašee Lätis skandaali, kui näitas oma naabritele keskmist sõrme. Nüüd on asi rahvusvaheliseks läinud: laupäeval üllatas Venemaa saatkond Leedu ministrit suisa ropu kommentaariga.

Leedu välisminister Gabrielius Landsbergsis Twitteris teatas reedel, et ka Leedu, Eesti ja Läti saadavad sümboolselt Vene saatkondade töötajad välja, et Tšehhile suures diplomaatilises tülis toetust näidata. Venemaalt võis oodata teravat reaktsiooni, kuid idanaaber suutis siiski üllatada.

Nimelt tsiteeris Vene saatkond Valgevenes säutsu ning kirjutas: «#SmallDickEnergy». See tähendab tõlgituna «väikese m***i energia». Diplomaatilise esinduse poolt oli selline reaktsioon äärmiselt ootamatu ning vastus tekitas palju kõmu.

Säutsu alll mõned Vene kodanikud isegi vabandasid maailma ees, teised omakorda sõimasid viimaseid. Miskipärast otsustati säits kustutada ning tehti uus. Sel korral anti Landsbergsisele valikuvabadus: «#smalldickenergy või #smalldipenergy - valik on sinu.» Mida iganes see tähendama peaks.

Selle järel langes saatkond muidugi ise naeru alla, nende käitumist kirjeldati nende esimese säutsuga. Samas kirjeldatakse sellist käitumist kui Hiinalt üle võetud «hundisõdalase diplomaatiat», kus sõim ja solvangud on tavalised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles