Eesti kurlingunaiskond kohtub reedel MMi avamatšis Hiinaga

Elu24
Copy
Eesti kurlingu naiskonna kapten Marie Turmann.
Eesti kurlingu naiskonna kapten Marie Turmann. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti kurlingunaiskond kapten Marie Turmanni juhtimisel alustab homme, 30. aprillil, mängudega Kanadas peetavatel maailmameistrivõistlustel. Kunagi varem pole Eesti naiskond või meeskond nii kõrges mängus osalenud.

Homme algavad Kanadas Calgary’s naiste kurlingu maailmameistrivõistlused, kus esmakordselt osaleb ka Eesti naiskond, kes pääses sinna tänu kaheksandale kohale 2019. aasta Euroopa meistrivõistlustel.

Kokku osaleb MMil 14 võistkonda: Aasiat esindavad Hiina, Jaapan ja Korea, Põhja-Ameerikast on kohal korraldaja Kanada ja USA, Euroopast Itaalia, Rootsi, Saksamaa, Šotimaa, Šveits, Taani, Tšehhi ja Venemaa Kurlingu Föderatsioon (RCF). Valitsev maailmameister on 2019. aastast Šveits. Uus maailmameister selgub 9. mail, play-offid algavad 7. mail.

Võistkonna kapten Marie Turmann: «Loomulikult oleme õnnelikud, et saame osaleda MMil ja eriliseks teeb selle veel see, et MM toimub just maailma kurlingu Mekas Kanadas. Olen mõnede võistkonnakaaslastega osalenud 2012. aastal noorte taliolümpial, 2015. aastal juunioride maailmameistrivõistlustel, 2018. jõudsime kodusel EMil B divisjonis hõbedale ja aasta hiljem juba Euroopa meistrivõistluste A divisjonis kaheksa hulka, mis tagaski lõpuks pääsu MMile. Teekond siia on olnud piisavalt pikk, et osata igat hetke sellest võistlusest nautida, sest saame võimaluse mängida absoluutse maailma tipu vastu.»  

Eesti naiskond mängib MMil koosseisus kapten Marie Turmann, abikapten Liisa Turmann, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Kerli Laidsalu. Võistkonna treeneriteks on Nicole Strausak (Šveits) ja Derek Brown (Šotimaa).

Eesti naiskonna MMi ajakava:

Eesti vs Hiina (30. aprill)

Eesti vs Rootsi (1. mai)

Eesti vs Tšehhi (1. mai)

Eesti vs Šveits (2. mai)

Eesti vs Venemaa Kurlingu Föderatsioon (2. mai)

Eesti vs USA (3. mai)

Eesti vs Saksamaa (3. mai)

Eesti vs Korea (4. mai)

Eesti vs Itaalia (4. mai)

Eesti vs Kanada (5. mai)

Eesti vs Šotimaa (5. mai)

Eesti vs Taani (6. mai)

Eesti vs Jaapan (7. mai)

World Curling TV Youtube kanalil on võimalik näha järgmisi Eesti mänge: 2. mail kell 23 Venemaa Kurlingu Föderatsiooni, 5. mail kell 18 Kanada ja 8. mail kell 23 Jaapani vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles