Toitumisnõustaja Erik Orgu dr Simeonsi dieedist: seda ei saa tervislikuks nimetada

Getter Adeele Tamm
, reporter-toimetaja
Copy
Erik Orgu.
Erik Orgu. Foto: Liis Treimann / Postimees

Täna õhtuses «Kuuuurija» saates oli juttu dr Simeonsi dieedist, mille läbimise tagajärjel on loo peategelasel Karinil tõsised terviseprobleemid. Küsisime, mida arvab sellest dieedist tuntud toitumisnõustaja Erik Orgu. 

Dr Simeonsi dieedis reklaamitakse, et inimene võib 40 päevaga kaotada 15 kilogrammi. Kas nii kiire kaalulangus on tervislik?

Ilmselgelt on see liiga suur kaalukaotus nii väikse aja jooksul ja tervislikuks seda nimetada ei saa. Tervislik oleks alla võtta keskmiselt kilo nädalas. See varieerub nüüd inimeste puhul. Oleneb, kui suur on inimese lihasmass, mis on ta vanus ja nii edasi. Kuskil pool kilo kuni kilo nädalas on täiesti mõistlik.

Kas sina soovitaksid seda dieeti teistele?

Ma ei soovita ei seda dieeti ega ka teisi ebamõistlikke lähenemisi toitumisele. Olgu need siis keefiri dieedid või siis kasvõi mingisugused kirurgilised protsessid, mida inimestele tehakse. Toitumises ja kaalulangetus maailmas on ikka vana hea kaloridefitsiit, mis selle tulemuse koju toob.

Dr Simeonsi dieedi esindajad vastasid ka meie küsimustele. Vastused olid põhjalikud ja pikad ning need on leitavad Kuuuurija veebis SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles