ELU24 INTERVJUU ⟩ Kohtus miljoninõudega maadlev Katrin Lust: see saatus võib tabada kõiki (1)

Elu24
Copy
Katrin Lust Harju Maakohtus.
Katrin Lust Harju Maakohtus. Foto: Pilt videost

Reedel jätkus kohtuprotsess Katrin Lusti ja ärimehe vahel, kes esitas talle miljonieurose nõude. Ajakirjaniku sõnul võiks nõude rahuldamine olla Eesti ajakirjandusvabadusele raske hoop.

Üle kahe aasta kestnud kohtusaaga «Kuuuurija» juhi Katrin Lusti ja skandaalse ärimehe Iraj Zandi vahel sai reedel eelviimase vaatuse. Kaitsjad ja süüdistajad esitasid oma väited, kohtu lõplikku otsust võib aga oodata alles augustis.

Istung toimus Harju maakohtus - vaata ka galeriid. Saali 3009 ees jagas Lust esmaseid muljeid ka Elu24ga. «Kohtus on väga keeruline olla, kui kaalul on kogu elu, vara ja maine,» tõdes ajakirjanik.

«Vähe räägitakse, et tegelikult nõutakse kokku 2 000 000 eurot,» märkis ajakirjanik. Pool hagist oleks Lusti enda kanda, teine pool aga on TV3-le suunatud, kus «Kuuuurija» tol ajal eetris oli.

Ajakirjandusvabadus kaalul

«Saade sai tehtud Eesti parimate advokaatidega koostöös ja tuginedes kõigile eetilistele normidele,» kinnitas Lust endiselt. «See oli meeskonnatöö ja ma arvan tänase päevani, et me andsime endast parima.»

«Tuleb uus härra, nõuab järgmist miljonit - eks see on sõnum kõigile Eesti ajakirjanikele,» arvas ta. «See saatus võib tabada kõiki. Tegelikult on see kõigi ajakirjanike ühine asi, mis täna siin Zandi osas toimub.»

Lust kinnitas, et Eesti ajakirjandusvabadusele oleks Zandi soosiv otsus tõsiseks löögiks. «Ma arvan, et pärast seda ei julgeks keegi enam millestki kirjutada,» sõnas ta. «Suuri ärimehi enam mitte keegi puutuda ei tahaks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles