Koolitaja Raimo Ülavere oleks Jüri Rataselt oodanud vabandust: eksimatu, ei vastuta, no pasaran

Elu24
Copy
Raimo Ülavere ja Jüri Ratas. Elu24 kollaaž.
Raimo Ülavere ja Jüri Ratas. Elu24 kollaaž. Foto: Peeter Langovits, Urmas Luik

Jüri Ratase ümberkäimine riigi rahakotiga tekitas suurt diskussiooni ja mõtteid nii mitmelgi. Koolitaja Raimo Ülavere sõnul ütleb Ratase seisukoht üht-teist selle kohta, milline juht ta on. 

Eesti Ekspress kiikas tagasi aega, kui Jüri Ratas veel peaminister oli. Luubi alla võeti Ratase rahakasutus, millest ilmnes, et «joogid autosse» kulurea märke all oli kaks pudelit džinni. Märge pani kulmu kergitama ka Raimo Ülavere, kes sel teemal Facebookis  mõtteid jagas. 

«Lugedes Jüri Ratase tegemisi, võib diskuteerida, kas see oli moraalne ja riigimehelik käitumine. Eks igaüks vaatab seda oma moraalse kompassi järgi,» mõtiskleb Ülavere ja teeb järelduse riigikogu esimehe käitumise kohta.  

«Tagantjärgi võetud positsioon – mitte sammugi tagasi, ma teen palju tööd ja seepärast on mulle ka palju lubatud – ütleb võib-olla veidi sellesama moraalse kompassi kohta, ent ehk veelgi enam ütleb ta midagi Ratase kui juhi kohta. Eksimatu. Ei vastuta. No Pasaran,» kirjutab koolitaja, kelle sõnul oleks olukorra saanud lahendada sootuks paremal viisil. 

«Ja probleemi lahenduse algus oleks ometi ehk lihtne: «Palun vabandust, ilmselt läksin mõnikord tõesti liiale,»» oleks võinud kõlada Ratase seisukoht. Ülavere postitust saatis teemaviide «halbjuhtimine».

Hea lugeja, mida sina sellest olukorrast arvad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles