Eesti tennisist tuli välja 0:5 kaotusseisust ja võitis seti, kuid...

Elu24
Copy
Eesti tennisemängija Vladimir Ivanov mullusel Eesti-Läti matšil..
Eesti tennisemängija Vladimir Ivanov mullusel Eesti-Läti matšil.. Foto: Evija Trifanova/LETA/Scanpix

Kummalise mängu pidas Eesti tennisemängija Vladimir Ivanov (ATP 718.) Antalya ITF M15 turniiril kolmandana asetatud Alexander Erleriga (Austria, ATP 381.). Esimeses setis imeliselt võiduni jõudnud Ivanov teises ja kolmandas setis favoriidile vastu ikkagi ei saanud.

Ivanov oli taga 0:5 ja vastasel kasutada lisaks ka üks murdepall. Kuid Ivanov ei pääsenud mitte ainult nulliga kaotusest, vaid hakkas järjest geime võitma. Ka seisul 2:5 pidi Ivanov ühe settpalli päästma, aga siis võitis geime veel kindlamalt. Seisul 5:5 murdis Ivanov kolmandat korda vastase servi, asus juhtima, päästis veel ühe murdepalli, et sett 7:5 võita, kirjutas Tennisnet.

Kas pidanuks Ivanov olema pärast seda mängu soosik? Kui arvestada võimalust, millise vaimse hoobi andis Erlerile esimene sett, siis kindlasti. Kuid vastase kõrgem edetabelikoht ja eeldatavalt kõrgem mängutase lõi lõpuks ikkagi välja. Teise seti seisult 3:3 võitis Erler viimasest kümnest geimist koguni üheksa ja pääses veerandfinaali tulemusega 5:7, 6:3, 6:1.

Lõpuks väljendus Erleri ülekaal eelkõige esimese pallingu punktide võitmises – vastavalt 77 ja 62 protsenti. Esimese servi õnnestumisprotsent oli meestel üsna võrdne: Erleril 58 ja Ivanovil 56. Eesti tennisist võitis kolmest murdepallist kolm, seega tal teises ja kolmandas setis murdepalle polnud. Erler realiseeris murdepalle kümnest kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles