LUGEJA VIDEO ⟩ Kes arve maksab? Annetusi koguv meeleavaldaja Rüütmann nautis kohvikus hommikuõlut! (4)

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy

Skandaalne meeleavaldaja Daniel Rüütmann avaldas alles mõned päeva tagasi, et on vaene mees ja vajab ühe projekti jaoks annetajate abi. Täna hommikul lõõgastus Rüütmann kohvikus õlleklaasi taga ja näitas siis head minekut mehe kohta, kes jalavigastuse pärast valuraha nõuab.

Laiem avalikkus tunneb Rüütmanni eelkõige piirangute vastu mässajana ja ka mehena, kellele riigikogulane Igor Kravtšenko Toompea meeleavaldusel oma uhke maasturiga tagant otsa sõitis. Sellel eelnes lahkumine R-Kioskist ning Rüütmanni sotsiaalmeedia postitusest selgub, et ta vireleb vaesuses.

Rüütmann avaldas pärast Kravtšenko maasturilt saadud müksu, et sai korralikult viga ning ei saa haige jala pärast veel tööle minna. «Põlve piirkond hakkas muret tegema ning paljud teist ei tea, et mul on veresoonkonnahaigus, veenilaiendid ning kannan selleks ettenähtud tugisukkasid,» on ta Elu24le öelnud. 

Mõni päev tagasi postitas Rüütmann oma Facebooki seinale, et tema pangakontolt vaatab vastu suur ümmargune null ning tööd tal ei ole. Samas postituses palub ta rahalist toetust oma isiklikule arvelduskontole.

Rüütmann plaanib luua MTÜ «Kõikide võimaluste maa», mille kontole hakkab ta tõenäoliselt samuti kaasmaalastelt annetusi koguma ja seda ikka selleks, et taastada enda sõnul sõltumatu demokraatlik Eesti Vabariik.

Täna hommikul märkas aga tähelepanelik lugeja Rüütmanni sajuses Tallinnas Vabaduse väljaku ääres kohviku väliterrassil külma õlut rüüpamas ja jäädvustas selle videole. «Kui Rüütmann nägi, et teda filmin, siis ta pani kiiresti õlle laua alla ja hakkas Kuku väliterrassilt ära jooksma,» kirjeldas Elu24-le vihje saatnud kodanik. Videolõigus on tõepoolest näha, kuidas mees jalutuskepi najal kohvikust minema kiirustab.

«Kas annetusraha läheb õlle alla hommikul 11.30?» on Rüütmanni näinud kodanik hämmingus.

Kui Elu24 Rüütmannilt kommentaari küsis, rääkis ta, et loob ühe partneriga haridusvaldkonnas sellist toredat kooli nagu «Teadliku elu loomise kool» ja praegu pannakse kokku meeskonda. 

«Minu partner toetab mind, seega on mul üür makstud ja toit laual. Igasuguste heaolu asjadeks leian ma ise vahendid!» kummutab Rüütmann video teinud tallinlase kahtlusi nagu ta jooks õlut annetusraha eest. «Ega ma mingi joodik ei ole! Üks lahja õlu see nüüd küll olukorda ei muuda ja sellepärast hakata kellegi üle kohut mõistma ei ole õige.»

Aga kuidas on lood Rüütmanni haige jalaga?

«Eks ma selle kepi najal käin ja aeg-ajalt ikka istun. Kõndida saan, pigem seista kaua ei suuda ja jalad hakkavad väsima. Seismine ja istumine ei pidavat olema üldse arstide sõnul minu veresoonkonna haigust arvestades hea, pigem peab olema selline liikuv elustiil.» kirjeldas ta.

Skandaalne meeleavaldaja lubas Elu24-le, et jätab joomise ja suitsetamise varsti üldse maha.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles