VAATA JA IMESTA ⟩ Kui palju maksavad Eestiski müüdavad Hollandi roosid ja tulbid kohapeal

Edgar Gergel
, Limon.ee peatoimetaja
Copy
Lillede hinnad Rotterdamis
Lillede hinnad Rotterdamis Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Holland pole mitte ainult legaliseeritud marihuaana ja punaste laternate riik, vaid seal kasvatatakse ka tohutult palju lilli: peamiselt tulpe ja roose, mis lähevad seejärel Euroopa turule, sealhulgas Eestisse.

Tõenäoliselt märkasite, et pandeemia ajal on Eestis lillede hinnad märkimisväärselt tõusnud ja ühe roosi keskmine maksumus on umbes kaks eurot. Väikeseid kehvema kvaliteediga kimpusid saab osta supermarketitest eri hindadega, olenevalt pühadest ja nõudlusest. Kuid tavaliselt on üheksast roosist koosneva kimbu hind kuskil 7–9 eurot.

Lillede hinnad Rotterdamis
Lillede hinnad Rotterdamis Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Ka tulpide hind võib meil kõikuda: alates ühest eurost ühe lille eest kuni kahe euroni. Lille pakendil on sageli kirjas, et selle päritolumaa on Holland. Vaatasime, kui palju maksavad samad lilled lillede maal. Läksime hotellile lähimasse supermarketisse ja hinnad panid imestama!

Tugevate püsivate rooside šiki kimbu soodushind on 2 eurot ja 99 senti. Eesti elanike jaoks on see 3 eurot, kuna selles poes ei saa maksta Mastercardiga ning sularahas tasumisel ei anta siin üht ega kaht senti tagasi.

Lillede hinnad Rotterdamis
Lillede hinnad Rotterdamis Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Näeme, et see on soodushind. Seega maksavad lilled muidu veidi üle 3 euro. Suudate seda ette kujutada? Ja isegi kohalik pood teenib kasumit. Mis on siis lillede maksumus tegelikkuses? Need tuleb ju veel kokku korjata, pakkida ja sihtkohta transportida!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles