Lümfiterapeut paneb voodihaiged käima

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galina Ader
Galina Ader Foto: Sille Annuk

Tänases TV3 saates «Eesti nõiad» tutvustati lümfiterapeut Galina Aderit, kelle käed teevad imesid.

Galina on andnud lootuse tagasi paljudele vähihaigetele, pannud voodihaiged käima, ravinud seljavalusid, migreene, Parkinsoni tõbe, astmat, diabeeti, unehäireid ja allergiaid. Mis tõbi inimesel on, oskab Galina lugeda haige näost.

Tihtipeale pöördutakse Galina poole operatsioonijärgsete seisundite tõttu. Peale vähiravi lümfiteraapia kasutamine on maailmas väga levinud, ent Eestis sellist traditsiooni ei ole kuna kardetakse olukorda hullemaks teha. Lümfiterapeut seletas, et tegelikult tekitab klassikaline massaaž ohtu aga lümfiteraapia just aitab turset alandada.

Naise poole pöörduvad ka inimesed, kes on kümne nõia juurest läbi jooksnud aga pole abi saanud.

Galina ei seostanud alguses eellugusid hetke haigusega aga viimasel ajal on naine täheldanud, et on seosed on tegelikult olemas küll.

Ader hakkas lümfiteraapiaga tegelema just seetõttu, et vabanes ise selle abil raskekujulisest astmast. Naine räägib, et ligi pooltel patsientidel ei ole kannatust, et ära oodata, millal ravi mõjuma hakkab ning peale selle kardetakse, et läheb hoopis halvemaks. Tegelikult on see aeglane aga tõhus ja pikaajaline ravi.

Galina tõi ühe näite, kus autoõnnetuse tagajärjel tekkis ühel naisel hüppeliigese piirkonnas lümfiturse. Ükski massöör ei julgenud tema jalga puutuda ning arstid keelasid liikumast, kui nägid, kuidas hüppeliiges paistetab. Ravi selle vastu nad samuti leidnud ei olnud. Lümfimassaaž aga aitas naist juba esimesest korrast alates.

«Kui lümfiturse on olnud rohkem kui üheksa kuud, siis ta läheb selliseks groteskseks ja siis ta allub väga vähe ravile,» seletab naine, lisades, et pärast teraapiat tuleb alati jalg või käsi kinni siduda, et lümfivedelik uuesti alla ei vajuks.

Galina Ader usub, et ainult geenide vastu ei saa. Kõige muu puhul aitab usk endasse ja ravijasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles