TEADMATA KADUNUD Äripartnerid kaaperdasid Eesti metsamehelt traktori, politseist aga abi pole (1)

Kuuuurija
Copy
«Kuuuurija»: Põltsamaa mehelt varastati päise päeva ajal traktor
«Kuuuurija»: Põltsamaa mehelt varastati päise päeva ajal traktor Foto: Kanal 2

«Kuuuurija» poole pöördus Kalev, kellelt varastati juba kuid tagasi metsaveotraktor. Ei ole lihtne 14-tonnist masinat võtta ja ära viia, sõnab mees. Siiski on traktor läinud, võtja ajab häma ning politsei aidata ei taha.

Eesti metsatööstus on viimasel ajal kogunud nii tuliseid toetajaid kui vaenlasi. Miski ei valmistanud Kalevit aga ette selleks, et oma äripartnerid tema tagant varastama hakkavad.

Mees, kes oma metsa väljaveotraktoriga koos Rannar Toombergiga töötas, tegi talle erinevaid töid. Ühe väiksema eest tuli raha ilusti kätte. Kui teostati järgmist lanki, algasid aga jamad.

Kõigepealt uppus väljaveotraktor kevadise ilmaga ära. Ka raha ei tahtnud tulla. «Selle eest enam siis raha ei tulnud,» tõdes Kalev. Puudu jäi 2000-3000 eurot ja ka masin oli seal kinni.

Varsti kadus traktor aga sootuks ära. «Sündmuskohalt läbi käies enam traktorit oma kohal ei olnud,» meenutas ta korda, kui Rootsist tuli. Suure, 14-tonnise masina välja tõmbamine ja ära vedamine tähendab suurt tööd.

«Ma kahtlustasin, kes seotud olla võib,» tõdes Kalev kohe ja tõi välja Rannar Toombergi nime. Küll aga ei saanud lugu Kalevi jaoks kohe varguse maiku, vaid ta üritas traktorit ise kätte saada.

«Päris kurjalt sõimasin sellel partneril näo täis,» meenutas Kalev ühte kõne. «Nad on väga hea jutuga inimesed,» tõdes ta aga ning knnitas, et seepärast jäigi politsei ja ajakirjanduse poole pöördumine tulevikumuusikaks.

«Ta ei ütelnud, kuhu,» meenutas traktoriomanik manipuleerimist. «Ma parem ostan ta su käest ära,» pakuti isegi. Praeguseks on masinat taga aetud ligi aasta. Võimude poole Kalev kohe aga pöörduda ei tahtnud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles