Keidi kadumisloo viimane vaatus: Tapalt varastatud bussiga Eestist põgenenud mehed saadi kätte

Rasmus Rammo
, Elu24 uudistetoimetuse juht
Copy
Keidi võeti 8. mai hilisõhtul Rakverest bussi peale, millega põgeneti Lätti.
Keidi võeti 8. mai hilisõhtul Rakverest bussi peale, millega põgeneti Lätti. Foto: Kaader videost

Kaks nädalat tagasi otsis SA Kadunud taga 27-aastast Keidit, kes ühel hilisõhtul Rakveres kodust välja läks ja päevadeks kadus. Kui naine leiti peagi välismaalt üles, siis temaga koos Eestist põgenenud mehed olid siiani jooksus.

SA Kadunud pani 13. mail üles teate, et otsib taga 27-aastast Keidit, kellega pole lähedastel õnnestunud päevade viisi ühendust saada. Naine oli saanud 8. mai hilisõhtul telefonikõne, läinud seejärel kodu lähedal asuvale parkimisplatsile ning salapäraselt kadunud. Tunnistajate sõnul võis asjaga seotud olla sinine Go Busi kirjadega mikrobuss, mis samal ajal parklast lahkus.

Õige pea selgus, et Keidit pole bussiga röövitud, vaid röövitud on hoopis buss. Politsei teatel olid varguse taga kaks Keidile tuttavat meest, kes ärandasid mikrobussi Tapalt Sauna tänava parklast. Omanik hindas selle väärtuseks umbes 16 000 eurot.

Kadunud Keidi oli Go Busi kirjadega sinise mikrobussi peal.
Kadunud Keidi oli Go Busi kirjadega sinise mikrobussi peal. Foto: SA Kadunud

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust ning selgitas selle käigus, et vargus pandigi toime 8. mai hilisõhtul. Mõne tunni möödudes oli sõiduk ööpimeduses juba Eestist üle Läti piiri välismaale lahkunud, Rakverest peale võetud Keidi sellega koos. «Uurimises tehti kindlaks, et varastatud bussiga lahkusid Eestist seltskond üksteisele tuttavaid inimesi, nende seas üks naine,» ütles Rakvere jaoskonna politseikapten Tauno Lempu.

Rahvusvaheliselt tagaotsitavad

Mõne aja möödudes sai politsei otsitava naisega kontakti ning Keidi naasis peagi Eestisse. Politsei selgitas, et teda pole alust varguses kahtlustada. Nii kergelt ei pääsenud aga Keidi kaaslased. Lempu sõnul kuulutati mehed ja varastatud sõiduk rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles