VIDEO Lastejooksul võidust ilma jäänud tüdruku ema: ma pole varem sellise õela ja mõistmatu käitumisega kokku puutunud! (4)

Joanna Juuse
, Reporter-toimetaja
Copy
Lastejooks. Pilt on Illustreeriv.
Lastejooks. Pilt on Illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Elu24 toimetuse poole pöördus murelik ema, kelle tütar jäi napilt ilma jooksuvõistluse võidust, kuigi videomaterjal tõestab vastupidist. 23. mail Kundas aset leidnud võistluse korraldaja ja kohtuniku sõnul on otsus lõplik ning midagi enam muuta pole. Küll aga on kodus tütar, kes on ema sõnul toimunu pärast traumeeritud. «Me ei aja taga lapsele väärilist esikohta, vaid ausat sporti,» rääkis ema Elu24-le. 

Anne Helenurm pöördus Facebooki, et rääkida 23. mail juhtunud arusaamatust olukorrast. Möödunud nädala pühapäeval leidis aset kohalik jooksuvõistlus, kus võistlesid lisaks täiskasvanutele ka 8–10-aastased 600 meetri jooksus. Helenurme sõnul oli tüdrukute vahel lõpu eel tihe rebimine, kuid finišisse jõudes polnud kahtlustki, kes on võitja. Ema oli veendunud, et võitis tema tütar. «Piltideltki on näha, et ta on vahetult pärast finišit mitu meetrit eespool konkurendist ja ta võeti vastu esimesena. See pole loogiline, et kui ta oleks kaotanud ja pärast finišit meetreid võitjast ette jookseb,» kirjutas Helenurm. 

Tema sõnul oli järjestus kõigile selge, kuid autasustamisel juhtus kõigile ootamatu üllatus. «Tema saavutust otsustati hinnata teise koha vääriliseks, mille peale hakkas tütar meeletult nutma, sest ta teadis ju, et ta võitis. Me olime kõik päris šokis sellisest üllatavast pöördest ja ei saanud aru mis toimub,» meenutas ema. Ta vaatas üle ka finišijoonel filmitud video, kust selgus, et tütar jõudis lõppu napilt siiski esimesena. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles