VIDEO ⟩ Kohtla-Järvel alaealisi täis autoga 130 km/h kihutanud nooruk rammis politseiautot

Kert Avasalu
Copy
Colt lõpetas peale avariid teeservas.
Colt lõpetas peale avariid teeservas. Foto: Kuvatõmmis

Lubadeta nooruk kiirendas politsei eest ära ja tegi patrullautoga ka kahel korral avarii. Nii lõppes noorte koolilõpu tähistamine murul, käed selja taha väänatud.

Politsei sai teate alaealisi täis autost laupäeva õhtul. Kinnitamata väidetel oli sõidukis kamp põhikooliealisi, kel oli käimas koolilõpu pidu. Mitsubishi Colti juhtis neist vanem nooruk, kes on ka varem politseile silma jäänud.

«Selle juht eiras peatumismärguannet ning jätkas sõitu Peeri küla suunas kiirusel esiti kuni 130 km/h ja tehes manöövreid kohati kiirusel ligikaudu 100 km/h,» teatas politsei. Nende sõnul kaaluti ka sundpeatamist, kuid seda peeti liiga ohtlikuks.

Põgenemise jooksul suudeti ka kahel korral politseiautoga kokku põrgata. Teise korra järel paiskus auto üle äärekivi murule, misjärel sõitjad kinni peeti.

«Roolis istus 23-aastane mees, kes on politseile varasemast tuttav. Mees oli kaine, kuid tal puudub juhtimisõigus. Peale tema oli autos neli alaealist: kaks 16-aastast noormeest ning 15- ja 17-aastane neiu,» sõnas Ida prefektuuri operatiivjuht Andreas Kliimant.

Kohalikud on sotsiaalmeedias, näiteks Ez-Dunõ grupis, ka kinnipidamisest videoid jaganud. Neil on selgelt näha, et politseiauto esiots on purunenud ja rehv tühi. Õnneks keegi viga ei saanud ja autojuht vahistati.

«Sel korral läks kõik hästi ja keegi vigastada ei saanud,» tõdes Kliimant. «Ent õnnele ei tohi loota, kui mängus on elud. Juhtimisõiguseta juht ei tohiks esiteks üldse autorooli sattuda ning kui mingil põhjusel ta seda teeb, tuleb tal uuesti küsida, kas ta soovib enda südametunnistusele võimalikke traagilisi tagajärgi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles