Soome eestlane otsib lahendust päevakajalisele murele: kas keegi põeb praegu seda viirust ja võiks pakkuda?

Elu24
Copy
Tallinki laev Tallinnas sadamast väljumas.
Tallinki laev Tallinnas sadamast väljumas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kalevipoegadel on suur mure: nad peavad Eestisse tulekuks alatihti koroonateste tegema ja olukord on muutunud tüütuks. Grupis «Eestlased Soomes» tegi üks neist kummalise ettepaneku, kuidas see probleem lahendada. 

«Tervist! Mure siis järgmine... See koroonatestide tegemine on hakanud rahakotile mõjuma... Pidevalt maksta negatiivse tulemuse eest ning seda praktiliselt iga 72 tunni tagant, kuna vaja (loe: peab) iga nädalavahetus koduses Eestis käia!» kirjutatakse Facebookis grupis «Eestlased Soomes»​ ja pakutakse olukorrale ka võimalikku lahendust. 

«Mul tekkis uitmõte, et ehk on majanduslikult otstarbekam see viirus läbi põdeda, saada positiivne testitulemus, istuda toas ära need paar nädalat ning siis saada «koroonapass»? Jääks ära edasine jamamine nende testidega,» sõnas ta ja edastas oma palve: «Kas keegi põeb praegu seda viirust ja võiks pakkuda? Uusimaa piirkonnas, kaugemale ei viitsi sõita.» Paljud tõdesid kommentaariumis, et seisavad silmitsi sama murega, ja naljaga pooleks öeldi, et ka nemad võtaks järjekorda. 

Koroonatest maksab Tallinna sadamas välismaalasele 52 eurot. Testi hind Synlabis on 58 eurot ning Confido meditsiinikeskus küsib testi ja tõendi eest 70 eurot. 

Soome lõunapiiril toimub kohustuslik tervisekontroll. Kõik, kes saabuvad Soome Helsingi sadamate või Helsingi-Vantaa lennujaama kaudu ja kellel ei ole kaasas koroonaviirus SARS-CoV-2 sertifikaati negatiivse koroonatesti kohta (tehtud viimase 72 h jooksul), peavad testi tegema sadamas või lennujaamas. Testi ei pea tegema need, kellel on arstitõend selle kohta, et nad on koroonat põdenud viimase kuue kuu jooksul, kirjutab Reisi Targalt

Eesti ja Soome vahet saavad reisida Eesti kodanikud, kes elavad Soomes ja nende pereliikmed, samuti Soomes õppijad, vältimatul perekondlikul põhjusel reisijad või isikud, kes teevad ühiskonna toimimise seisukohast olulist tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles