PILDID JA VIDEO ⟩ Pandimajade eluolu koroona ajal: ei ole kõik nii roosiline ka meil!

Copy

Pandimajadele mõeldes joonistub silme ette pilt mõnest keldrikorrusel asuvast kohast, millega kiputakse seostama kriminaalset tegevust ja pikanäpumehi. Tegelikkuses ei ole asi sugugi nii kõhedust tekitav ning aastatega on pandimajade äri teinud märgilise kannapöörde. Kuigi leidub ka erandeid, on üldjoontes siiski pandiäri kliendi jaoks usaldusväärne ja mugav võimalus kodus seisvad asjad rahaks teha. Kas seda võimalust kasutati ka majanduslikult raskel koroonaajal?

Elu24 külastas Lasnamäel asuvat Luutari pandimaja, et selgitada välja, kuidas on koroona mõjunud pandimajade elule. Luutari perenaine Ljubov-Luule Emmar tõdes, et raskest ajast pole puutumata jäänud ka pandimajad, kuid loodetakse siiski olukorra paranemisele. Kuigi võiks arvata, et rahalistes raskustes inimesed viivad usinalt kodus leiduvat kraami pandimajja, siis nii see siiski ei ole. «Ei ole kõik nii roosiline ka pandimajades,» kinnitas omanik.

Kuigi pandimajad võisid teatud tingimustel tööd jätkata, kadus koos kaubamajade sulgemisega ka nende klientuur ja inimesed arvasid ekslikult, et nemad on samuti suletud. Tegemata on jäänud Emmari sõnul mitmeid pandilepinguid, kuid hinge hoiab sees uute esinduste avamine, mis pandimajadesse üha uusi kliente toob. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles