Videointervjuu EMEA 2021 aasta mänedžeri nominendid: meid inspireerib energia, mis artistidelt ja publikult tagasi tuleb

MUSA portaal
Copy
Sel reedel, 11. juunil selguvad «Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2021» võitjad. Sel puhul palus Piletilevi kaamera ette tänavused nominendid, kes enda tegemisi ja muusikatööstuse telgitaguseid tutvustavad. Tänases videocast’is on külas aasta mänedžeri nominendid Martiina Putnik, Henrik Ehte ja Kaarel Sein.
Kas muusikul on üldse mänedžeri tarvis? «Kui artist on ise tubli ja aktiivne, siis võib ta rahulikult täiesti ise hakkama saada, aga see nõuab spetsiifilist huvi,» kommenteerib Martiina Putnik, kes on Erki Pärnoja ja Anna Kaneelina mänedžer. Eelmisel aastal pälvis aasta mänedžeri tiitli Kaarel Sein, kes vastutab nublu ja WATEVA töö korraldamise eest. Ta lisab, et kui kui tegutseda näiteks üksikartistina või kui eesmärk on jõuda Eestist kaugemale, tuleb assistendi või mänedžeri abikäsi artistile kindlasti kasuks.
 
Mänedžerid on sama meelt, et neid sütitab ja innustab energia, mis muusikutelt ja publikult tagasi tuleb. Henrik Ehte vastutab kollektiivide Lexsoul Dancemachine, Rita Ray, Estrada Orchestra, The Motown Sound ja Doktor Normal käekäigu eest. Ta räägib, et naudib tähendusrikkaid inimsuhteid, mis viivad ägedate asjadeni. «Muusikud keskenduvad loomingule ja esinemisele ning mina võtan võimaldaja rolli. See on hea tunne, kui õnnestub korraldada kontsert, kus artist saab end kõige rohkem teostada ning näha, kuidas see inimesi – muusikuid ja publikut – kokku toob.»
 
Videos selgub samuti, mis on tähtsad omadused, mis mänedžeril olema peaksid ning kas artist jõuab ise mänedžerini või vastupidi. Miks on kollektiivile või artistile mänedžeri tarvis, kas seda tööd saab Eestis õppida ning kas selles ametis on eelnev kogemus muusikatööstuses oluline? Vaata intervjuud ja saad teada!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles