Ilukliinikute sõnul on läbi aegade kõige populaarsemaks ilulõikuseks olnud rinnasuurendusoperatsioonid. Enamik naisi on kasvõi korra selle kohenduse peale mõelnud, kuid tekkivate küsimuste korral jäetakse unistus täitmata.

On loomulik, et enne sellise operatsiooni ettevõtmist tekib naistel palju kahtlusi ning ka internetist, googeldades leiab rohkelt infot, mille tulemusel kuhjub juurde rohkelt vastuseta jäävaid küsimusi.

Seetõttu kogusime kokku naiste peamised kahtlused ja küsimused seoses rinnasuurendusoperatsioonidega ning neile vastasid kogenud doktorid Asko Salmi ja Ants Viiklepp ning Christinas kliiniku juhataja ja kirurgia konsultant Brit- Carmen Norlan koostöös implantaatide maaletoojaga.

Millised on selle operatsiooni ohud?

Täpselt samasugused, nagu iga teise operatsiooniga, risk saada verejooks, infektsioon, olla allergiline anesteesia ravimitele. Mitte taluda võõrkeha oma organismis.

Milline on eelsoodumus, et inimesel võib hiljem nendest jama tulla?

Eelkõige autoimmuunhaigused, raske skolioos, rinnavähi geen, tihedad bakteriaalsed põletikud, ravimata hambad, imetamise ajal põetud rinnapõletik (mastiit), psüühiline tasakaalutus. Kõikide nende näitajatega patsientidele me üldjuhul implantaate ei soovita.

Kas implantaadid on emapiimast toituvale beebile ohtlikud?

Kommentaarid
Copy