METSIK ⟩ Relvad varastanud lapsed pidasid korrakaitsjatega maha pika lahingu

Kert Avasalu
Copy
Politsei läheneb maas lebavale tüdrukule.
Politsei läheneb maas lebavale tüdrukule. Foto: Kuvatõmmis

Võõrast majast relvad ja laskemoona hankinud 14-aastane tüdruk ning veelgi noorem poiss seisavad tänaseks silmitsi mõrvakatse süüdistusega, vahendab Unilad.

USAs Floridas leidis eelmisel nädalal aset šokeeriv vahejuhtum, kus hoiukodust põgenenud lapsed ründasid varastatud tulirelvadega politseid. Tüdruku jaoks lõppes see kriitilises seisus haiglas, poiss andis pooletunnise tulevahetuse järel alla.

Politsei ajas Florida metodistlikust lastekodust putku pannud 14-aastast Nicole'i ja 12-aastast Travist taga, kuna viimasel oli suhkruhaigus. Seejärel said nad aga teate, et naabruskonnas on ühte majja sisse murtud.

Sealjuures hoiatas omanik, et ta kodus on relvad ja 200 padrunit moona. Kohale saabunud politsei sattuski vastamisi lastega, kes olid relvastatud pumppüssi ja AK47 automaadiga, mille majast leidsid.

Lahing laste vastu

Avaldatud rinnakaamera klipp näitab, kuidas politseinikud üritavad majale läheneda, nähes seal relvastatud tüdrukut. Nicole saadab nende poole teele aga tinarahe. Algul üritasid korrakaitsjad olukorda rahustada ning ei tulistanud vastu.

«Kuigi politseinikud käskisid tal relva maha panna, kõndis ta tagasi garaaži. Tagasi tulles lendas korravalvurite suunas taas mitu kuuli, misjärel ka vastu tulistati,» kirjeldas šerif Mike Chitwood.

Tüdruku eeskuju järgis ka AKga relvastatud poiss. Lahing kestis pool tundi, sealjuures on näha, kuidas politseinikud puu taha varjuvad (4.50 videol). Juba pimedas sai aga Nicole rindu ja kätte kuulihaavad, misjärel ka Travis alla andis. Tüdruk viidi kriitilises seisus haiglasse, mõlemat ootab aga süüdistus esimese astme mõrvakatses.

Kurikuulus lastekodu

Marus šerifi sõnul näitasid tema mehed üles suuremat vaoshoitust, kui ta ise oleks suutnud. «Ma olen vihane, sest halvemal juhul me mataks täna kedagi. Nad said tõsiselt tinarahet. Minu teada oli AK47 salv lõpuks tühi,» kirjeldas ta.

«Nad ähvardasid mu mehi tappa,» sõnas politseinik. Chitwoodi sõnul on need lapsed täiesti «saatanlikud». «Mida me valesti oleme teinud, et 12-aastane ja 14-aastane peavad politseile niimoodi vastu hakkamist normaalseks?» pahandas ta pöördumises. «Mille kuradiga tegeleb alaealiste komisjon, kui saadab lapsi kohtadesse, mis neist jagu ei saa?»

Metodistlik lastekodu on kurikuulus – sinna kutsuti eelmise aasta jooksul politsei 289 korral. Selle juhi Kitwana McTyeri sõnul on aga ühiskond neid lapsi alt vedanud. «Nad vajavad kindlakäelist hoolt, palju paremal tasemel hoolt, kui meie neile pakkuda suudame,» sõnas ta.

Soojuskaamera video näitab maja poole tulistavaid politseinikke.
Soojuskaamera video näitab maja poole tulistavaid politseinikke. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles