PILDID Tööta jäänud Tallinki reisilaevad seisavad jõude Paljassaares

Copy

Juba kuid kõrguvad Pikakari ranna kõrval Paljassaare sadama kohal reisilaevad. Üks nende «kolleeg» on aga suisa välismaal tippkohtumist teenindamas.

Kuumade ilmadega populaarseks saanud Pikakari randa minejaid võtab sel aastal vastu veidi teistsugune panoraam, kui Tallinna poole tagasi vaadata. Nimelt seisavad muidu tagasihoidlikus Paljassaare sadamas suured 200-meetrised reisilaevad.

Tegelikult on Tallinki laevad seal juba mõned kuud tegevusetult seisnud. «Romantika ja Isabelle seisavad tõesti Paljassaare sadamas, kuna hetkel on nende tavapärase Riia–Stockholmi liini opereerimine pandeemiast tingitud piirangute tõttu ajutiselt peatatud,» kinnitas pressiesindaja Katri Link.

«Mõlemal laeval on peal minimaalne tehniline meeskond, kes hoiab laeva tehniliselt korras ooteajal,» lisas ta. Palju lootust normaalsuse taastumise küsimuses esialgu ei ole. «Riia–Stockholmi liini me sel aastal ei ava ja järgmise aasta avamisplaanide osas teeme otsuseid lähiajal.»

Rahvusvahelisel missioonil

Teatud plaanid Tallinkil jõude seisvate laevadega siiski on. «Suvi teatavat leevendust loodetavasti meile siiski toob ja teeme plaane ja ettevalmistusi vähemalt mõnede liinide ning reiside osas,» tõdes Link, lubades täpsustusi lähiajal.

Samas tõi ta välja, et ühel laeval õnnestus leida ka tõeliselt märkimisväärne tööots. «Üks meie laevadest, Silja Europa, on hetkel lühiajaliselt prahitud Inglismaale ja pakub majutisteenust G7 kohtumisel Cornwallis,» selgitas Link.

Europa Cornwallis.
Europa Cornwallis. Foto: Katri Link

3000 inimest mahutava Europa – ühe maailma suurima parvlaeva – rentis Briti politsei. «Laev jääb Falmouthi sadamasse kuni teisipäevani, 15. juunini, mil alustab teed tagasi koju. Tallinna jõuab laev 18. juuni hilisõhtul ja naaseb Tallinna–Helsingi liinile 23. juunil,» selgitas Link.

«Laeval on veidi üle 100 meeskonnaliikme ja seal majutatakse ning toitlustatakse umbes 1000 politseiametnikku, kes tagavad G7 tippkohtumise turvalisust,» kinnitas ta. Nii majutab see umbes ühte viiendikku kohtumise turvatiimist.

Europa Cornwallis.
Europa Cornwallis. Foto: Katri Link
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles