Videointervjuu EMEA 2021 aasta muusikaajakirjaniku nominendid: ausus on meie töös kõige tähtsam

MUSA portaal
Copy
Mariliis Mõttus
Mariliis Mõttus Foto: Pressifoto

Homme selguvad Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2021 võitjad. Sel puhul palus Piletilevi kaamera ette tänavused nominendid, kes enda tegemisi ja muusikatööstuse telgitaguseid tutvustavad. Tänases videocast’is on külas aasta muusikaajakirjaniku nominendid Johanna Maria Mängel, Mariliis Mõttus ja Siim Nestor.

Kas sotsiaalmeedia asendab muusikaajakirjandust? Vastavad EMEA 2021 aasta muusikaajakirjaniku nominendid. Videost saab veel teada, miks on muusikaajakirjandus oluline, kas on olemas salasõna, et saada head plaadiarvustust, kuidas suhtuvad muusikaajakirjanikud kontserdipiletitesse ja plaatidesse ning palju muud.

Müürilehe muusikatoimetaja Mariliis Mõttus, kelle karjäär sai alguse «00ndate» keskel kirjutatud muusikablogist, soovitab lisaks muusika kuulamisele ka selle tausta kohta lugeda – kes muusikud on, mida nad teevad – ja otsida sealt põnevaid aspekte. Sedasi on Mõttuse sõnu rohkem tausta, millega artiste võrrelda või mida neilt küsida. «Tasub lugeda nii eesti- kui ingliskeelset muusikaajakirjandust ja lihtsalt pihta hakata.»

«Aus ja konstruktiivne tagasiside on parem kui viisakas ja tühi jutt,» sõnab Johanna Maria Mängel videos, vabakutseline muusikaajakirjanik ja muusikatoimetaja, kes kureeris varasemalt Edasi muusika rubriiki. Eesti Ekspressi muusikatoimetaja ja Raadio 2 saatejuht Siim Nestor nõustub ja lisab, et muusikakriitik on muusiku parim sõber ainult siis, kui ta on aus, mitte ei hakka artisti üles kiitma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles