Riigikogu liige Uno Kaskpeit loeb tänavail toidukullereid: kõiki neid rattaid juhtisid, võiks öelda, et n*****d! (3)

Elu24
Copy
Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Uno Kaskpeit ütleb, et riigikogulastel ei tohiks lubada kandideerida kohalikel valimistel.
Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Uno Kaskpeit ütleb, et riigikogulastel ei tohiks lubada kandideerida kohalikel valimistel. Foto: Arvo Meeks / LEPM

EKRE fraktsiooni kuuluv Uno Kaskpeit võttis tänasel riigikogu istungil sõna ja uuris peaminister Kaja Kallaselt, mis on tema valitsuse eesmärk. Mees olevat tänavatel lugenud tumedanahalisi toidukullereid ja tulemus oli tema sõnul «hämmastav».

«Lugupeetud peaminister! Olen siin mitmed korrad jalutanud korterist riigikokku ja ühel päeval ajaviiteks lugesin neid Bolti toiduvedajaid, kes vastu tulid – neid oli kuskil seitse või kaheksa. Ja kõiki neid rattaid juhtisid, võiks öelda, et neegrid. Ja see on lausa hämmastav minu jaoks,» alustas sõnavõttu Uno Kaskpeit

Riigikogu liige tundis muret selle pärast, mida kullerid vabal ajal teevad. «Peale tööd nad kindlasti suhtlevad meie tüdrukutega, sest ma siin tumedaid tüdrukuid ei ole näinud. Mis on teie valitsuse eesmärk sellest tegevuses? Kas see, et meie rahvas muutuks tulevikus tumedaks?» uuris ta. 

Kaja Kallas pidas mehe kommentaari sobimatuks. «Esiteks ma tahaksin öelda, et sellise kommentaari pärast näiteks trahviti Euroopa Parlamendis ühte saadikut sellega, et talt võeti päevarahad ära. See on kindlasti solvav ja minu meelest ei peaks olema sobilik ka Eesti Vabariigi parlamendis,» noomis peaminister ja selgitas plaane, mis neil seoses käesoleva teemaga on. 

«Kolmandatest riikidest tulevate tudengite vajaduspõhise toetuse oleme me kaotanud, või tähendab, see on kaotamisel. See eelnõu tuleb augustis valitsusse ja on hetkel kooskõlastusringil. Võib-olla veel on oluline see, et kui me vaatame kogu seda kõrgharidusmaastikku, et me lepiks ikkagi kokku selle, milliseid üliõpilasi me Eesti ülikoolidesse ootame,» rääkis Kallas.  

Peaminister tuli tagasi ka poliitiku küsimuse juurde ja sõnas: «Meil on need Bolti ja Wolti toidukullerid siis ilmselt sellepärast, et inimesed kasutavad neid teenuseid. Eriti COVIDi kriisi ajal inimesed olid sunnitud oma kodudes olema ja restoranid olid kinni. Koju tellimused toetasid Eesti ettevõtluse püsimist ja Eesti restoranide toimimist.»

«Küsimus sellest, miks seda tööd teevad inimesed, kes võib-olla teevad seda oma õppimise kõrvalt või mingil muul moel – kui on selle jaoks nõudlus, siis on ka pakkumine. Sellist teenust inimesed vajavad, sellist teenust inimesed tarbivad,» selgitas Kallas. 

Riigikogus toimunut jagas Instagramis Imre Kaas. «Jap. Seda küsis riigikogu liige. Päriselt,» kirjutas ta. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles