UUS VIDEO Tanel Padar uuest rokiloost: mu pisitütar peab mind laval rokkimas nägema

MUSA portaal
Copy
Tanel Padar Heategevuskontserdi "Laulud sõdurile" salvestusel 2021
Tanel Padar Heategevuskontserdi "Laulud sõdurile" salvestusel 2021 Foto: Remo Tõnismäe

Tanel Padar avaldas täna uue singli «Varjudes», mille loomise protsessis on mänginud rolli nii tütar Linda kui ka Mihkel Raud. 

«Hakkasin teadlikult otsima kontakti oma vana armastusega rokkmuusika vastu, kodus pilli mängides panin tähele, kuidas minu pisitütrele töötasid vanad rollingute riffid sada korda paremini kui mõni kiisu- ja kutsulaul, mida talle varasemalt ikka mänginud ja laulnud olen,» räägib Tanel loo algetest. «Seepeale leidsin end mõtisklemas teemal «suured lavad ja vali musa», sain aru, et pisike Linda peab mind laval rokkimas nägema, sest tema ongi hetkel minu suurim inspiratsioon. Ta ei ole kunagi näinud juukseid loopivaid musasõpru, aga ta teeb seda alati, kui ma paar kurjemat kitarrikäiku mängin.»

Mihkel Raual on uues loos oma roll

Singlil on mitu huvitavat pidepunkti ka Mihkel Rauaga. Nimelt on uus lugu kirjutatud legendaarsel Gibson Hummingbirdi akustilisel kitarril, mille Tanel aastaid tagasi Mihklilt ära ostis. Lisaks sellele inspireeris Mr Lawrence'i esinemine tänavusel Eesti Laulu konkursil Tanelit võtma ühendust Eric Kammistega, kes oli «Annabel'i» uusversiooni produtsent.

«Kui ma kuulsin esimest korda Eesti Laulu finaalis «Annabel'i» uusversiooni, tekkis hirmus tahtmine pilli järele haarata ning mõned korralikud kidrariffid tõmmata. Ma teadsin, et Eric aitas seda uusversiooni produtseerida ning see kõlas väga lahedalt ja värskendavalt. Kui ikka kitarre, siis kohe mõnuga ja palju,» räägib Tanel.

Loomulikult ei saanud Tanel oma vaimustust enda teada jätta: «Mulle lihtsalt ei ole see omane, kui meeldib, siis tuleb tegijaid ka tunnustada. Kirjutasin Ericule ja tol korral lihtsalt mainisin, et oleks lahe kunagi koos midagi teha. Aga see mõte ei tahtnud kuidagi lahti lasta ning see kunagi hiljem jõudis oluliselt varem kätte. Juba esimesel kokku saadud pooltunnil oli selge, et see koostöö saab olema puhas lust ja rock'n'roll

Nagu paljud teised artistid, on ka Tanel oodanud võimalust naasta lavale ja kohtuda taas fännidega. «Oskan mõlemat kindlasti nüüd rohkem hinnata. Vahel on vaja mõru aega elus, et osata taas väärtustada oma lähedasi, tööd ja loomulikult oma fänne. Teen kõik selleks, et kaotatud aeg tasa teha.»

Loo produtseeris Tanel koos Eric Kammistega, teksti kirjutas Martin Saaremägi ning muusikavideo autor on Hindrek Maasik ehk Masa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles