Vene meedias mõnitati USA presidendi lipsu, mida ta Putiniga kohtudes kandis (6)

Elu24
Copy
USA president Joe Biden (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin kohtusid esimest korda Šveitsis Genfis 16. juunil.
USA president Joe Biden (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin kohtusid esimest korda Šveitsis Genfis 16. juunil. Foto: Guo Chen via www.imago-images.de/Scanpix

Ärietiketi konsultant kritiseeris Vene meedias USA presidendi Joe Bideni lipsu. Šveitsis Genfis Bideniga esimest korda kohtunud Putini lipsu konsultant aga kiitis.

USA president ja Venemaa president kohtusid esimest korda 16. juunil Šveitsis Genfis. Kauaoodatud tippkohtumise järel kommenteeris ekspert Vene meedias Joe Bideni lipsuvalikut, vahendab Business Insider

Kolmapäeval eetrisse läinud uudistelõigus rääkis kahe presidendi kohtumisest Tatyana Nikolaeva, kes on ärietiketi konsultant. Naisterahva sõnul viitas Bideni helesinine lips mingisugusele infantilismile ehk alaarengule.

Nikolaeva ütles, et inimene, kes lipsu presidendile välja valis, ei olnud oma valikus kindel. Lisaks põrutas ta, et Bideni lips oli midagi, mida kannaks lapsed.

Venemaa presidendi Putini lipsu kommenteerides kiitis aga Nikolaeva, et geomeetriliste kujunditega tumepunane lips viitas otsustavusele oma seisukohta läbirääkimistel dünaamiliselt kaitsta. 

Eksperdi hinnangul kantakse Venemaal tippkohtumistel just tumepunaseid lipse ja ta pakkus, et Biden ei sellisest traditsioonist arvatavasti ei teadnud. 

Rahvusvahelise ärietiketi ekspertide ühingu juhataja Albina Khoglova tõdes, et Putini lipsu värv sümboliseerib kohtumise tähtsust. Samas täpsustas Khoglova, et USA ja näiteks Suurbritannia ei ole Venemaa tavadest teadlikud. Teisisõnu ei tähenda Bideni sinine lips seda, et USA president ei suhtunud kohtumisse tõsiselt, vahendab Time.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles