ALATI SÄRAV ⟩ Motokaunitar Anastassia Kovalenko lõpetas Tartu Ülikooli õigusteaduskonna

Elu24
Copy
Anastassia Kovalenko spordiaasta tähtede galal 2018. aastal.
Anastassia Kovalenko spordiaasta tähtede galal 2018. aastal. Foto: Madis Sinivee/Scanpix

Edukas motosportlane ja ekspoliitik Anastassia Kovalenko (29) sai magistrikraadi õigusteaduses. 

Anastassia Kovalenko sai Tartu Ülikoolist diplomi kätte juba neljapäeval, kuid jagas täna ilusat jäädvustust lõpetamiselt. Kaunitaril oli pidupäeval seljas särav oranž kleit ja jalas heledad kontsad. 

Eesti Motospordi Föderatsioon nimetas ta 2019. aasta hooaja parimaks naismotosportlaseks. 2020. aastal lahkus Kovalenko Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast. Selle otsuse langetamiseni viis teda erakonna areng viimaste aastate jooksul.

2015. aastal astus motosportlane Tartu Ülikooli majandusteaduskonda. 2017. aastal kaebas metallitööstuskontsern BLRT Kovalenko kohtusse, nõudes, et ta lükkaks ümber oma magistritöös esitatud väited. Üliõpilane keskendus oma töös vähemusaktsionäride investorkaitse analüüsimisele ning seda esimest korda õigus-majandusliku vaatenurga alt. Töö kaitses ta hindele A. 

2019. aastal tühistas Tartu Ülikool Kovalenko magistriõppe lõpudiplomid. Ülikooli pressiesindaja Kristina Kurm selgitas ERR-ile, et Kovalenko majandus- ja õigusteaduse magistriõppe lõpudiplomid tühistati akadeemilise petturluse alusel. «Tema töödes oli liiga suures mahus teadustööde heade tavade vastu eksimist ehk akadeemilist petturlust, kus oli kasutatud allikatele jäänud viitamata,» rääkis Kurm.

«Nagu olen juba varasemalt maininud, pole ma esitanud kellegi teise tööd enda nime all, vaid eksinud viitamisreeglite vastu. Kusjuures eksinud viisil, mida lisaks minule ei ole märganud ei juhendaja, retsensent, komisjon ega spetsiaalne plagiaadidetektor. Aga, nagu öeldud, ma austan ülikooli otsust,» kirjutas Kovalenko sama aasta 29. aprillil tehtud postituses. 

Ülikool andis aga talle võimaluse oma magistritööd uuesti kaitsta, leppides teaduskonnaga täpsetes tingimustes kokku. Ta kasutas võimalust ja kaitses tänavu aastal oma magistritööd uuesti. 

Palju õnne, Anastassia! Vaata pilti allpool!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles