Kojamees pärib aru: miks käis Eesti kõrge tervishoiuametnik Moskva koroonakoldes? (2)

Elu24
Copy
Riigikogu liige Tarmo Kruusimäe.
Riigikogu liige Tarmo Kruusimäe. Foto: Remo Tõnismäe

Isamaa rahvasaadik Tarmo Kruusimäe esitas 19. mail tervise- ja tööministrile Tanel Kiigele kirjaliku küsimuse, mis puudutas terviseala asekantsleri Maris Jesse Moskva puhkusreisi.

Kojamehena tuntud riigikogu liige Tarmo Kruusimäe esitas 19. mail tervise- ja tööministrile kirjaliku küsimuse asekantsler Maris Jesse Moskva reisi kohta. Jesse sõitis Moskvasse 14. mail. Samal päeval registreeriti Moskvas 3818 uut nakkusjuhtu, mis oli alates jaanuarist suurim uute haigusjuhtumite arv päevas, vahendab themoscowtimes.com.

«Ajakirjanduse andmetel sõitis Teie alluv, terviseala asekantsler Mariss Jesse 14. mail 2021 Moskvasse puhkama,» kirjutas Kruusimäe kirjaliku pöördumise alguses ja jätkas, «seda hoolimata asjaolust, et Vene Föderatsioon kuulutas Eesti Vabariigi aprillis ebasõbralikuks riigiks ning meile on teadmata, mis järelmid sellel otsusel võivad olla. Samas on ühiskonnal värskelt meeles Eesti ametniku Eston Kohvri juhtum. Ülaltoodust johtuvalt on mulle teadaolevalt julgeolekuasutused andnud soovituse Eesti Vabariigi võtmeametnikel võimalusel vältida Venemaale reisimist.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles