Briti mainekas ajalehes kirjutati Eesti rikkaimast inimesest Kristo Käärmannist

Getter Adeele Tamm
, reporter-toimetaja
Copy
Kristo Käärmann Wise'i kontoris.
Kristo Käärmann Wise'i kontoris. Foto: Eero Vabamägi

Suurbritannia ajaleht The Sunday Times avaldas täna uudise, kus räägitakse tehnoloogiafirma Wise'i ühest asutajast ja omanikust ning Eesti rikkaimast mehest Kristo Käärmannist. 

Olav Osolin teatas sellest uudisest oma Facebooki lehel. Ta ütles, et Wise tuleb varsti Londonis börsile ja selleks kuupäevaks on ilmselt 7. juuli. 

«10 protsenti aktsiatest läheb optsioonideks, mis jagatakse 3000 praeguse ja endise töötaja vahel. Nii et uusi miljonäre tuleb Eestisse juurde robinal.»

Osolin vahendab, et artiklis räägitakse ka ärimehe eraelust. Käärmann kasvatab koos abikaasa Kriss Soonikuga Londonis kaheaastast poega. 

«Tema palk on 197 000 naela, autot tal pole, aga see-eest on tal KTMi motikas, lemmikfilm on «Memento», lemmikraamat Svend Age Madseni «Narrating the people», lemmikmuusika Morcheeba, puhkusel käib Hispaanias Tarifas, kus on super wind-surfamise (purjelauatamise – toim) koht, lemmikjook on must Assami tee ja raha annetab ta haridusega seotud projektidele. Vaat missugune vahva eestlane!» kirjutab Osolin. 

Firma TransferWise, uue nimega Wise, lõid 2011. aastal eestlased Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus. Firma pakub rahaülekandeteenust ning selle peakontor asub Londonis. Lisaks sellele on Wise'i kontorid ka Tallinnas, New Yorgis, Sydneys ja Singapuris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles